Bottas teleurgesteld: "Had voor de derde plek kunnen gaan"

Bottas teleurgesteld: "Had voor de derde plek kunnen gaan"
© Mercedes F1

Valtteri Bottas baalt een beetje, want hij denkt dat als hij niet was gecrasht dat hij de derde startplek had kunnen pakken. Maar het mocht niet zo zijn. De Fin crashte in de eindfase van de kwalificatie in Mexico in de laatste bocht.

Bottas ademde zwaar over de boardradio, toen zijn engineer hem vroeg of hij in orde was. De ijle lucht, de inspanning en de crash zorgden voor een moment van adem tekort. Uiteindelijk kon de Finse Mercedes-coureur zelf uit zijn bolide klauteren.

"Het was niet de meest ideale dag voor ons, die in principe goed had kunnen aflopen", steekt Bottas van wal. "De auto voelde beter aan, we hadden vooruitgang geboekt met de set-up. Ik was erg blij met de balans van de auto, dus ik kan harder pushen. De kwalificatie ging goed, we reden de snelste tijd in Q2 op de mediums en de performance was goed op die banden."

Maar het plan van Bottas, om posities goed te maken, liep niet geheel naar wens. "Ik moest een risico nemen om in mijn laatste run beter uit de bus te komen, dus ik probeerde alles uit de auto te persen. De laatste ronde was erg goed, tot aan de laatste bocht. Daar ging ik iets te wijd en kwam op het vuile deel van de baan, toen verloor ik de controle", aldus Bottas.

"Met mij gaat alles goed, maar de jongens in de garage hebben nog wat werk te doen vanavond. Hopelijk kunnen we gridstraffen voorkomen. Het allemaal erg frustrerend, want als je de tijden bekijkt, dan zie je dat ik mogelijk voor de derde plek had kunnen gaan. Maar morgen is er een nieuwe dag en misschien wordt het een lastig verhaal en gaan de banden een belangrijke rol spelen. We gaan het morgen zien, maar we zullen alles geven", besluit Bottas.

Valtteri Bottas start in Mexico, mits hij geen gridstraf krijgt voor onderdelen die noodzakelijkerwijs gewisseld moeten worden, van de zesde positie.

Startopstelling GP Mexico

Door: Ries Boogert

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.