Bottas opnieuw de snelste in Japan, P3 voor Verstappen

Valtteri Bottas zit goed in zijn vel dit GP-weekend. De Finse Mercedes-coureur heeft, net als in de eerste vrije training, ook in het tweede bedrijf op vrijdag de snelste tijd laten noteren.

Bottas opnieuw de snelste in Japan, P3 voor Verstappen
© Pirelli

Het verschil tussen Bottas en zijn teamgenoot Lewis Hamilton was exact een tiende van een seconde. Max Verstappen liet de derde tijd wegschrijven en bleef zo de twee Ferrari-rijders, Charles Leclerc en Sebastian Vettel, voor.

Het Ferrari-duo probeerde in de eindfase van VT2 nog een snellere ronde te produceren, maar omdat alle coureurs op de baan waren, werd dat een onhaalbare kaart. Alexander Albon was weer de zesde naam op de tijdenlijst. De Thai moest minder van een halve seconde prijsgeven op zijn teamgenoot uit Nederlander. Geen slecht resultaat voor Albon.

De top tien werd compleet gemaakt door Carlos Sainz, Sergio Pérez, Pierre Gasly en Lando Norris. En dat is bijna identhiek aan de top tien van de eerste training. Echter heeft Pierre Gasly zijn optrede in VT1 moeten afstaan aan Naoki Yamamoto. Hierdoor kon de Fransman niet in de eerste vrijdagsessie uitkomen.

Het Haas- en Renault-team heeft nog wat werk te doen. Romain Grosjean was de beste van het kwartet en hij moest genoegen nemen met de dertiende tijd. Kevin Magnussen moest het doen met de zestiende tijd, terwijl het Renault-duo, Daniel Ricciardo en Nico Hülkenberg teleurstellend als zeven- en achttiende de tweede training afsloten.

Zaterdag gebeurt er niets op Suzuka. Dit is het gevolg van de aanstormende supertyfoon Hagibis. Alle evenementen en sessies voor de zaterdag zijn door de FIA en de lokale organisatie afgelast.Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Mexico
vrijdag 25 oktober 2019
17:00 - 18:30Eerste vrije training
21:00 - 22:30Tweede vrije training
zaterdag 26 oktober 2019
17:00 - 18:00Derde vrije training
20:00 - 21:00Kwalificatie
zondag 27 oktober 2019
20:10 - 22:10Race