VT1 4 dec - 14:30
VT2 4 dec - 18:30
VT3 5 dec - 15:00
QUALI 5 dec - 18:00
RACE 6 dec - 18:10

Bottas opnieuw de snelste in chaotische VT2, Verstappen P2

Bottas opnieuw de snelste in chaotische VT2, Verstappen P2
© Mercedes F1

Wederom was Bottas de man in Portugal. De Fin hield Verstappen en Norris achter zich. De training werd echter tot twee keer toe onderbroken vanwege een fikkende auto van Gasly en een crash tussen Stroll en Verstappen. De FIA onderzoekt momenteel of daar nog een straf voor aan te pas moet komen.

Tijdens de eerste 30 minuten van de tweede training reden de coureurs op ongemarkeerde banden voor 2021. Alle coureurs behalve Bottas, gingen meteen op pad toen de lichten aan het einde van de pitstraat om 16:00 (Nederlandse tijd) op groen sprongen.

Bottas bleef iets langer binnen, maar de Fin liet niet lang op zich wachten. Al snel was hij bovenaan de tijdenlijst te vinden door middel van een 1:22.024. Verstappen voegde zich achter Bottas en voor Hamilton. Vettel was niet blij met de drukte op de baan en liet dat duidelijk weten aan zijn team. Leclerc had ondertussen de 4de tijd gereden, terwijl Vettel niet verder kwam dan P14. De slijtage aan de banden was duidelijk zichtbaar bij de Duitser, maar ook bij Hamilton.

De regerend wereldkampioen haakte voortijdig af met de prototype banden voor 2021. De 6de tijd was het resultaat voor Hamilton. Verstappen verbeterde de tijd van Bottas en was na het desbetreffende half uur de snelste coureur. Leclerc, Pérez en Norris vulden de top 5 aan.

Toen de banden van dit jaar weer werden gemonteerd, werd pas duidelijk hoeveel sneller het huidige rubber is. George Russell ging kortstondig naar P1, maar Vettel reed enkele seconden later de snelste tijd.

De snelste tijd werd vervolgens meerdere malen verbeterd. Verstappen stond tot twee keer toe bovenaan met de mediums. Met nog drie kwartier op de klok was Bottas de snelste coureur. De 1:17.940 reed hij op de softs waardoor het verschil met Verstappen een halve seconde bedroeg. Leclerc was op dezelfde band als Verstappen ruim 3 tienden langzamer dan de Limburger.

De Alpha Tauri van Pierre Gasly vatte aan het begin van de tweede helft van de training vlam. De Fransman wist de auto tijdig te verlaten, maar de schade was behoorlijk. De FIA besloot om een code rood in te zetten zodat de marshalls de auto konden blussen en bergen.

Na de code rood wilde Verstappen een tijd rijden op de softs, maar Verstappen en Stroll raakten elkaar in de eerste bocht. De Canadees had de Nederlander niet gezien en stuurde in. De Racing Point belandde in de grindbak en Verstappen kon terug naar de pits.

Een nieuwe code rood was onvermijdelijk. Met nog 8 minuten op de klok kregen de coureurs nog de gelegenheid om op pad te gaan. Het incident tussen Verstappen en Stroll was door de FIA in ieder geval genoteerd.
0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Albon erin of eruit: Wie zit er in 2021 naast Verstappen in een RB16b of RB17?
Volgende F1 Grand Prix
Sakhir
vrijdag 04 december 2020
14:30 - 16:00Eerste vrije training
18:30 - 20:00Tweede vrije training
zaterdag 05 december 2020
15:00 - 16:00Derde vrije training
18:00 - 19:00Kwalificatie
zondag 06 december 2020
18:10 - 20:10Race
Meer GP Sakhir
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste F1-nieuws en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Dat Max Verstappen in 2020 geen wereldkampioen wordt is inmiddels wel duidelijk. Maar de Nederlander is de enige die het de Mercedes-coureurs moeilijk kan maken. Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.