Blij met extra punt

Bottas op persoonlijk vlak ietwat teleurgesteld na Bahrein

Het Formule 1-seizoen van Valtteri Bottas is begonnen met een derde plek in Bahrein. Hij zei zaterdag nog te verwachten dat hij Max Verstappen kon uitdagen, maar na een mislukte pitstop moest de Fin genoegen nemen met de derde plek in de race. Het lukte Bottas wel het extra punt voor de snelste raceronde mee te nemen uit Bahrein.

Bottas op persoonlijk vlak ietwat teleurgesteld na Bahrein
© Mercedes F1 | Valtteri Bottas kwalificatie Bahrein 2021.

Terwijl zijn teamgenoot Lewis Hamilton er met de winst vandoor ging, moest Bottas zich berusten in het feit dat hij het met de derde plek moest doen en niet voor de tweede plek kon strijden. "We verloren veel tijd bij de langzame pitstop, anders was het een spannende race met Red Bull geweest. De auto's zaten vrij dicht bij elkaar qua tempo, maar als je op die manier 10 seconden verliest, is racen tegen Max en Lewis onmogelijk en win je dat niet zomaar terug", vertelde Bottas ietwat teleurgesteld.

Maar ook Bottas neemt positieven mee uit de race op Bahrain International Circuit. "Op persoonlijk vlak is het niet bevredigend, maar als team hebben we tenminste meer punten dan Red Bull. Aan het eind was het de juiste keuze om te stoppen voor nieuwe banden en de snelste ronde neer te zetten, zodat we een extra punt hebben."

"De auto was vandaag beter rijdbaar, hij was beter dan gisteren en we blijven stappen voorwaarts maken. Hopelijk kunnen we nog meer vooruitgang boeken. We hebben drie weken werk voor de boeg vóór Imola. Als je tijdens het testen had gezegd dat we twee coureurs op het podium zouden hebben en na de eerste race aan het hoofd van de constructeurstafel zouden zitten, dan hadden we er voor getekend", aldus Bottas.

De nummer  77 auto van Bottas werd na de race in Bahrein aangewezen om als eerste bolide in 2021 zeer grondig te worden gecontroleerd. De stewards van de FIA zullen geen middel onbenut laten om eventuele frauduleuze zaken op te sporen. Dit is geheel in lijn met wat de FIA eerder aankondigde. Er worden vanaf 2021 extreem strengen controles uitgevoerd en de auto's worden willekeurig aangewezen. Dit keer is het de bolide van Bottas.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 GP Bahrein 2021F1 nieuws 2021Formule 1 2021Mercedes F1Valtteri Bottas
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 17 april
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.