Bottas niet verbaasd dat topteams snel hun coureurs contracteren

Bottas niet verbaasd dat topteams snel hun coureurs contracteren
© Mercedes F1

Valtteri Bottas zegt niet verbaasd te zijn dat de F1-teams van Ferrari en Red Bull het voortouw hebben genomen om hun sterrijders snel aan zich te binden en hen zo van de rijdersmarkt te halen.

Valtteri Bottas begint aan zijn vierde seizoen als Mercedes-coureur en net zoals bij veel F1-coureurs loopt het contract van de dertigjarige Fin eind 2020 af. Het is niet opmerkelijk dat de topteams hun tenminste één coureur veilig willen stellen, zoals Ferrari met Charles Leclerc en Red Bull met Max Verstappen hebben gedaan. Volgens de laatste geluiden gaat Lewis Hamilton zijn overeenkomst met Mercedes ook met twee jaar uitbreiden.

"Alles ligt een beetje open aan het eind van dit seizoen, dus misschien willen ze tenminste één coureur veilig hebben gesteld. Zodat ze niet voor verrassingen komen te staan", zegt Bottas tegenover de Finse krant Ilta Sanomat. "Beiden [Leclerc en Verstappen] zijn jong en hebben al laten zien wat ze waard zijn. De teams weten dat ze met hen geen risico lopen", voegt hij toe. "En waarom niet? Het is een goede zaak dat de rijdersmarkt stabiliseert."

Valtteri Bottas heeft meer dan ooit zijn zinnen gezet op de wereldtitel van 2020. Na drie seizoenen in de schaduw van zijn teamgenoot Hamilton te hebben gereden zal de Fin dit jaar alles op alles zetten om zijn kansen volledig te benutten. Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft al aangezegd dat hij zijn coureurs het gevecht op de baan zelf laat uitvechten.

Nieuwe F1-bolides 2020: Klik hier om de agenda te bekijken met onthullingen van de nieuwe F1-bolides.


0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.