Bottas niet van plan op te geven: "Misschien moet ik wat egoïstischer zijn"

Valtteri Bottas greep de laatste jaren steeds ruimschoots naast de wereldtitel. Zijn teamgenoot Lewis Hamilton ging de laatste vier seizoenen met de eretitel aan de haal. Maar de Fin is niet van plan het bijltje erbij neer te gooien.

Bottas niet van plan op te geven: "Misschien moet ik wat egoïstischer zijn"
© Mercedes F1 | Valtteri Bottas 3.0 (2021)

Bottas stelt zich sinds 2018 steeds opnieuw tot doel de wereldtitel te veroveren. Maar de Mercedes-coureur uit Nastola moest genoegen nemen met de tweede plaats, achter Hamilton. De laatste keer dan de wereldtitel in Finse handen viel was 2007, toen Kimi Raikkonen zijn enige wereldtitel als Ferrari-coureur veroverde.

Valtteri Bottas 2.0, zoals hij in 2020 in de media werd genoemd, met half ongeschoren baardje, heeft niet gewerkt. Ook in 2021 schoot Bottas ruimschoots naast de titel, met een punten tekort op Hamilton van maar liefst 124 WK-punten.

Ondanks dat de 31-jarige Fin ieder jaar zijn aanpak verandert, heeft het hem tot nu toe niet geholpen. Misschien tijd voor weer een andere aanpak? Bottas denkt van wel. "Je moet het stap voor stap doen", legt hij uit aan RTL. "Ik zal zoveel mogelijk steun en informatie vragen aan het team, alles wat ik nodig heb. En misschien moet ik wat egoïstischer worden."

"In sommige jaren heb ik mezelf zeker te veel druk uitgeoefend", voegde Bottas eraan toe. "Er waren momenten dat ik te veel druk van buitenaf kreeg, maar ook andersom, dat er misschien niet genoeg druk was van mijzelf", aldus Bottas.

Valtteri Bottas is niet enige coureur die het Lewis Hamilton moeilijk wil maken. Ook de Red Bull-coureurs, en vooral Max Verstappen, zullen er alles aan doen om Mercedes en haar coureurs van de wereldtitels aan te houden. Of dat gaat lukken? Na de wintertest en de eerste race - beide evenementen worden in Bahrein gehouden - moet er meer duidelijk worden.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 nieuws 2021Formule 1 2021Mercedes F1Valtteri Bottas
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:00 - 12:00
Tweede vrije training
14:30 - 15:30
zaterdag 17 april
Derde vrije training
11:00 - 12:00
Kwalificatie
14:00 - 15:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.