Boris Johnson wil Britse double-header hoe dan ook redden

Boris Johnson wil Britse double-header hoe dan ook redden
© Pirelli

Goed nieuws voor de Formule 1! Het plan om op 26 juli en 2 augustus twee Formule 1-races te houden lijkt weer vorm te krijgen. Na dagen van onzekerheid heeft de Britse premier Boris Johnson zich hard gemaakt om de Britse double-header hoe dan ook te redden.

Dat meldt The Times. De afgelopen weken leek het erop dat de Britse Grand Prix dit jaar niet gehouden kon worden. De eerder vanwege Covid-19 aangekondigde voorschriften, om reizigers na aankomst twee weken in quarantaine te plaatsen, gaan waarschijnlijk niet gelden voor de Formule 1.

De sport werkt al weken aan een plan om de evenementen zo veilig mogelijk te houden. Zo wordt er bijvoorbeeld zonder publiek gereden en moeten de teams met minimale bezetting en betrokken leveranciers onder strikte voorwaarden hun werk doen. Daarnaast wordt er in de paddock - waar ook bijna geen media wordt toegestaan - met social distancing gewerkt.

Met de aangekondigde maatregelen van Formule 1 zelf komt de sport waarschijnlijk op de lijst met uitzonderingen. Op zondag 5 juli moet het uitgestelde seizoen op Red Bull Ring in Oostenrijk eindelijk van start gaan en op 12 juli volgt een tweede race in Spielberg. Na Oostenrijk verkast het snelste circus van de wereld naar Silverstone, om op 26 juli en 2 augustus de derde en vierde race van het seizoen af te werken.

Voorlopig moet men in Hockenheim, waar men stiekem al zat te juichen om als invaller op te treden, de kurk nog even op de champagnefles laten zitten.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.