VT1 9 okt - 11:00
VT2 9 okt - 15:00
VT310 okt - 12:00
QUALI10 okt - 15:00
RACE11 okt - 15:10

Blundell : "Alleen Verstappen kon in de afgelopen jaren verrassen"

Blundell : "Alleen Verstappen kon in de afgelopen jaren verrassen"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Ex-Formule 1-coureur Mark Blundell vindt dat jonge coureurs meer kansen moeten krijgen om zich op te werken richting de koningsklasse van de autosport. De line-up van de Formule 1 veranderd in de ogen van de Brit te weinig en een van de redenen is het strenge testbeleid van de FIA.

Blundell sprak in de podcast van F1 Nation en liet weten dat de Formule 1 de testregels volgens hem moet herzien. "De regels om te testen in de Formule 1 moeten herzien worden. Het zou geweldig zijn om te zien dat de kleinere teams, met een beperkt budget, met jonge coureurs kunnen werken en de volgende generatie coureurs op te leiden", aldus de 54-jarige Brit.

"Momenteel, in de Formule 1, tekenen ze meestal contracten met coureurs die direct uit de Formule 2 komen. En er is een heel groot verschil tussen die twee klasses, en er is meteen veel druk", weet Blundell.

"De enige die de afgelopen jaren verrassen en indruk kon maken was Max Verstappen. Eerst was hij met zijn rijstijl het gesprek van de dag, daarna kalmeerde hij een beetje. Vandaag de dag is hij nog sterker teruggekomen. Maar alleen Red Bull kan zich zoiets veroorloven. Anderen willen het risico niet nemen, dus de line-ups veranderen jaar op jaar nauwelijks", aldus Blundell ietwat teleurgesteld.

Blundell zou het toejuichen als de Formule 1-teams wat meer ruimte krijgen om potentiële coureurs te testen in een F1-bolide. Er zit tussen de Formule 2 en de top van de autosport een te groot verschil.

FYI: Mark Blundell is een voormalige Britse Formule 1-coureur. Hij maakte zijn F1-debuut in 1991 bij Brabham en nam deel aan 63 Grands Prix waarvan hij er 61 mocht starten. Hij scoorde drie podiums en 32 punten. Zijn laatste race reed de Brit voor McLaren in 1995, tijdens de Grand Prix van Australië.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.