Bloedheet op vrijdag, regen op kwalificatie- en racedag

De laatste weersvoorspellingen laten een iets ander beeld zien als eerder deze week. Voor de vrijdag is er niets veranderd. Het wordt op de dag van de eerste twee vrije trainingen maximaal 39ºC en de kans op regen is minimaal.

Bloedheet op vrijdag, regen op kwalificatie- en racedag
©Pirelli F1 Media

De voorspellingen van het weerbeeld in Hockenheim voor zaterdag en zondag zien er toch iets anders uit dan eerder werd voorspeld. De kans dat de Pirelli regenbanden dit weekend uit de hoezen komen is erg groot.

Het weer op vrijdag

Vrijdag bereikt de temperatuur een tropische waarde van 39º Celsius, lokaal is het zelfs mogelijk dat de 40 graden wordt aangetikt. Het is half bewolkt en er staat nauwelijks wind en de wind die waait komt uit het zuidoosten. De kans op neerslag is 10%.

Het weer op zaterdag

Voor op zaterdag geldt een compleet ander weerbeeld. De temperatuur bereikt maximaal 30 a 31ºC en de kans op regen is enorm toegenomen. De kans dat het tijdens de derde vrije training en kwalificatie regent is 80%. De buien ontwikkelen zich in de ochtend en komen in de middag tot een hoogtepunt. De wind is gedraaid en waait met 10 km/uur uit het westzuidwesten over Hockenheim.

Het weer op zondag

Zondag wordt het niet warmer dan een aangename 24ºC. Het is bewolkt en dat brengt niet alleen verkoeling maar ook de mogelijkheid tot het vallen van enkele regen, zij het in lichte vorm. Wanneer de buien over het circuit trekken is niet bekend en dat wordt dus even spannend en afwachten. De kans op neerslag is 70%. De wind zal iets toenemen, 16 km/uur uit het westzuidwesten.Formule 1 podcast GP Hongarije - Max start vanaf pole, een mooi gevecht met Lewis

Iedereen moet op het puntje van zijn stoel hebben gezeten tijdens de GP van Hongarije. Wat een race!
Klik, beluister en GENIET