Bliksem start in China legt Sergio Pérez geen windeieren

Iets wat velen is ontgaan is de super start van Sergio Pérez tijdens de GP van China. De Mexicaan ging tijdens de eerste ronde als een warm mes door de boter van de twaalfde positie naar de achtste plek in de race. En dat was dan ook de positie waarop Pérez de 1000ste race afsloot.

Bliksem start in China legt Sergio Pérez geen windeieren
© Racing Point

"De start was echt fantastisch, ik zag een gat en ging er voor, en dat bleek de moeite waard te zijn", aldus Sergio Pérez na de race in Shanghai. In de eerste ronde ging de 29-jarige Mexicaan langs Kvyat, Grosjean en Magnussen. En uiteindelijk moest ook zijn ex-teamgenoot Nico Hülkenberg er aan geloven.

Pérez eindigde de Grand Prix in China als achtste en scoorde zo erg waardevolle punten voor zichzelf en het team van Racing Point. Sergio Pérez, die ook met de bijnaam 'Checo' door het leven gaat, was bijzonder te spreken over zijn race en de Racing Point-bolide. "Onze racesnelheid was goed, we konden het tempo erg goed bijhouden en de banden redelijk managen", aldus de Mexicaanse Formule 1-coureur.

De andere Racing Point-coureur, Lance Stroll, had het zondag niet naar zijn zin. De jonge Canadees was vooral ontevreden over de strategie van het team en had "veel last van vuile lucht." Ook had Stroll de indruk dat hij voor het het laatste WK-punt had kunnen gaan. Het laatste WK-punt viel ten deel aan Toro Rosso-coureur Alexander Albon, die ook nog eens als 'Driver of the Day' uit China vertrok.Formule 1 podcast GP Hongarije - Max start vanaf pole, een mooi gevecht met Lewis

Iedereen moet op het puntje van zijn stoel hebben gezeten tijdens de GP van Hongarije. Wat een race!
Klik, beluister en GENIET