Binotto tevreden over de nieuwe motor: "Veel moeite en geld geïnvesteerd"

Mattia Binotto is tot dusver erg tevreden met de vorderingen die Ferrari maakt wat betreft de nieuwe krachtbron, die van 2021. Er is veel moeite en geld gestoken in het nieuwe project en de Italiaanse teambaas is voorlopig erg te spreken over de vooruitgang.

Binotto tevreden over de nieuwe motor: "Veel moeite en geld geïnvesteerd"
© Pirelli

Voor het tweede raceweekend op rij is Ferrari-teambaas Mattia Binotto niet in de paddock aanwezig. Na het missen van het Turkse GP-weekend is de Italiaan ook in Bahrein niet fysiek aanwezig. Wel neemt hij via online communicatiemiddelen deel aan de vergaderingen met het team in Sakhir, Bahrein.

Gevraagd door Sky Sports F1 of hij op deze manier wel goed contact kan onderhouden met het team antwoordt Binotto positief. "Ja, de werkprocessen kunnen we op deze manier erg effectief uitvoeren. Maar natuurlijk voel ik niet de gebruikelijke sfeer van de paddock, maar kan ik wel omheen werken", aldus de 51-jarige teambaas, die laat weten dat hij er volgende week weer bij is. "Voor de laatste twee races [Sakhir en Abu Dhabi] ben ik gewoon weer bij het team."

Nieuwe Ferrari-motor voor 2021

"Dit jaar stond de regelgeving ons niet toe om de motor te upgraden, maar in 2021 hebben we een volledig nieuwe krachtbron. Daarmee kunnen we de strijd met concurrentie beter aan, en nu investeren we veel geld en moeite in dit project om de nodig verbeteringen aan te brengen", aldus Binotto. "To nu toe zijn we erg tevreden met hoe het werk aan de nieuwe motor verloopt. We hebben nog een paar weken voordat de krachtbron de homologatie [goedkeuring, red.] ondergaat."

Nadat Ferrari in 2019 een geduchte tegenstander was voor Mercedes en Red Bull Racing zakte de prestaties in 2020 ver beneden peil. De Italiaanse formatie uit Maranello staat momenteel op een bedenkelijke zesde plaats in het kampioenschap, met een achterstand van 6 punten op Renault, die de vijfde plaats in bezit hebben.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 GP BahreinF1 GP Bahrein 2020F1 nieuws 2020Ferrari F1Formule 1 2020Formule 1 2021Mattia Binotto
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:00 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:30
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
16:10 - 18:10
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.