VT1uitslag
VT2uitslag
VT3AFGELAST
QUALIuitslag
RACE12 jul - 15:10

Binotto looft Verstappen, maar "Leclerc had pole kunnen pakken"

Binotto looft Verstappen, maar "Leclerc had pole kunnen pakken"
© Ferrari F1

Ferrari-teambaas Mattia Binotto erkent dat Max Verstappen de pole position in Brazilië verdiend heeft. Maar wel voegde hij er aan toe dat Charles Leclerc, als hij geen foutjes had gemaakt, ook de pole had kunnen pakken.

Max Verstappen pakte zaterdag zijn tweede pole position uit zijn carrière en gaf Sebastian Vettel, Lewis Hamilton en Charles Leclerc het nakijken. Ferrari moest het stellen met de tweede plaats voor Vettel en de vierde voor Leclerc.

Maar Binotto is van mening dat Charles Leclerc voor hetzelfde geld ook de pole had kunnen pakken. "Als hij geen fouten had gemaakt, dan had hij [Charles Leclerc] de snelste tijd kunnen rijden", aldus Binotto, die ook erkent dat Verstappen het goed heeft gedaan. "Geen twijfel over mogelijk, Verstappen verdiende deze pole position, hij heeft het geweldig gedaan in de kwalificatie."

Een van de sleutels tot succes in de race, is het bandenmanagement. Zondag zal het een stuk warmer zijn in São Paulo en dat gaan de coureurs aan hun banden merken. "We weten dat er in de race van alles kan gebeuren en we gaan ons best doen om er het beste van te maken", aldus de Italiaanse teambaas.

Charles Leclerc start door zijn gridstraf van tien plekken van P14. Met die wetenschap reed de Monegask zijn snelste tijd in Q2 op de medium banden, die volgens Binotto "het minst te lijden hebben onder de hogere temperaturen van het asfalt", dus daar kan voor Leclerc nog wel het een en ander goed gemaakt worden.

Ook al blijft het zondag droog, de race op Autódromo José Carlos Pace is altijd onvoorspelbaar gebleken. Een safety car is dus niet ondenkbaar. "Het is moeilijk te voorspellen wat er tijdens de race gaat gebeuren, maar wij zijn klaar voor iedere situatie", aldus Binotto.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.