Binotto looft Verstappen, maar "Leclerc had pole kunnen pakken"

Ferrari-teambaas Mattia Binotto erkent dat Max Verstappen de pole position in Brazilië verdiend heeft. Maar wel voegde hij er aan toe dat Charles Leclerc, als hij geen foutjes had gemaakt, ook de pole had kunnen pakken.

Binotto looft Verstappen, maar "Leclerc had pole kunnen pakken"
© Ferrari F1

Max Verstappen pakte zaterdag zijn tweede pole position uit zijn carrière en gaf Sebastian Vettel, Lewis Hamilton en Charles Leclerc het nakijken. Ferrari moest het stellen met de tweede plaats voor Vettel en de vierde voor Leclerc.

Maar Binotto is van mening dat Charles Leclerc voor hetzelfde geld ook de pole had kunnen pakken. "Als hij geen fouten had gemaakt, dan had hij [Charles Leclerc] de snelste tijd kunnen rijden", aldus Binotto, die ook erkent dat Verstappen het goed heeft gedaan. "Geen twijfel over mogelijk, Verstappen verdiende deze pole position, hij heeft het geweldig gedaan in de kwalificatie."

Een van de sleutels tot succes in de race, is het bandenmanagement. Zondag zal het een stuk warmer zijn in São Paulo en dat gaan de coureurs aan hun banden merken. "We weten dat er in de race van alles kan gebeuren en we gaan ons best doen om er het beste van te maken", aldus de Italiaanse teambaas.

Charles Leclerc start door zijn gridstraf van tien plekken van P14. Met die wetenschap reed de Monegask zijn snelste tijd in Q2 op de medium banden, die volgens Binotto "het minst te lijden hebben onder de hogere temperaturen van het asfalt", dus daar kan voor Leclerc nog wel het een en ander goed gemaakt worden.

Ook al blijft het zondag droog, de race op Autódromo José Carlos Pace is altijd onvoorspelbaar gebleken. Een safety car is dus niet ondenkbaar. "Het is moeilijk te voorspellen wat er tijdens de race gaat gebeuren, maar wij zijn klaar voor iedere situatie", aldus Binotto.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.