Binotto 'accepteert' beslissing FIA en feliciteert Max Verstappen

Mattia Binotto kan zich totaal niet vinden beslissing van de wedstrijdleiding in Oostenrijk. Na twee uur van overleg kwamen daar de verlossende woorden 'Max Verstappen behoudt zijn zege in Oostenrijk'. Ferrari-teambaas Mattia Binotto is het er niet meer eens en laat het daar bij.

Binotto 'accepteert' beslissing FIA en feliciteert Max Verstappen
© Pirelli F1 Media

"Wat ons betreft heeft de wedstrijdleiding niet de juiste beslissing genomen, maar zij zijn de mensen die het oordeel vellen en dus moeten we ons bij de uitspraak neerleggen", aldus Binotto tegenover het Oostenrijkse Ort TV Live.

Overigens is dat een opmerkelijke uitspraak gezien het feit dat Ferrari uit alle macht probeerde de uitspraak tegen Sebastian Vettel, enkele weken geleden in Canada, tevergeefs probeerde aan te vechten.

"We zullen dan ook geen protest aantekenen en ook willen we Max Verstappen feliciteren met zijn fantastisch gereden race in Oostenrijk", aldus de Ferrari-teambaas.Formule 1 podcast

Grand Prix Singapore - Lucas Degen, Jeroen Demmendaal, Jeroen Scholte en Charrel Jalving blikken vooruit op de aanstaande Grand Prix, die van Singapore op het Marina Bay Street stratencircuit. We hebben het over de crashgate, de startcrash Verstappen met Ferrari’s en Verstappen says NO!
Klik, beluister en GENIET