Bernie Ecclestone vindt dat Mercedes Vettel moet overwegen

Bernie Ecclestone vindt dat Mercedes Vettel moet overwegen
© Ferrari F1

Bernie Ecclestone is van mening dat het Formule 1-team van Mercedes moet overwegen om Sebastian Vettel, waarvan kortgeleden bekend werd dat hij eind 2020 bij Ferrari vertrekt, een contract aan te bieden.

Kortgeleden adviseerde Ecclestone Vettel dat hij een team moest opsnorren, wat nog in een opbouwende fase verkeerd, zoals bijvoorbeeld Renault F1. Maar de bebrilde Brit heeft zijn mening bijgeschaafd. "Gezien de huidige situatie, zou Mercedes moeten overwegen om de een Duitse held zoals Sebastian aan te trekken", aldus Ecclestone volgens F1-insider.

"Het zou voor een enorme emotionele boost voor de teamleden zorgen en ook een positief signaal voor de wereld buiten het team", weet de 89-jarige Brit. "Het PR-effect zou enorm zijn."

Bernie Ecclestone is overigens niet verbaasd dat Vettel bij Ferrari vertrekt. "Er was nog sprake van een chemie, zoals die er wel was tussen Michael Schumacher en de Italianen. Het team en het management stonden nooit achter Vettel zoals bij Michael wel het geval was", voegt Ecclestone nog toe.

Door: Redactie0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.