Bernie Ecclestone: "Stop met praten over huidig Formule 1-seizoen"

Bernie Ecclestone: "Stop met praten over huidig Formule 1-seizoen"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

De mondiale situatie rond het coronavirus is, zoals F1-baas Chase Carey het eerder al meermaals omschreef, 'ongrijpbaar'. Het zicht op een herstart van het Formule 1-seizoen is nagenoeg nul. Toch gaan de Formule 1 en de FIA zich rond de paasdagen buigen over de situatie rond het coronavirus in relatie tot de Canadese Grand Prix, die voor 14 juni op de kalender staat.

Het lijkt voorlopig niet beter te worden. In Canada stijgt het aantal besmettingen in rap tempo. In de afgelopen anderhalve week is het aantal besmettingen in de provincie Quebec, waar het Circuit Gilles Villeneuve in Montreal gelegen is, enorm gestegen. De kans dat ook de Grand Prix van Canada wordt uitgesteld is dus zeer reëel, maar deze beslissing moet rond de paasdagen genomen worden.

Als het aan Bernie Ecclestone had gelegen was het hele GP-seizoen 2020 afgelast. In gesprek met persbureau Reuters laat de voormalige Formule 1-baas weten: "Wat ik zou doen? Ik denk dat ik zou moeten zeggen dat de gesprekken rond het houden van Formule 1-races dit jaar gestaakt moeten worden", aldus de bejaarde Brit. "Dat is de enige beslissing die je veilig kan nemen, zonder dat iemand onbezonnen zaken gaat regelen voor iets wat niet gaat plaatsvinden."

De 89-jarige Brit doelt met zijn uitspraak op het schrappen van het volledige Formule 1-seizoen 2020. "Dat is wat men ook voor de Olympische Spelen heeft gedaan. Het is onfortuinlijk, maar het is momenteel niet anders."

Lees ook: Reële kans dat ook de F1 Grand Prix van Canada wordt uitgesteld

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Wilt u hier adverteren? Laat u informeren over de mogelijkheden. U krijgt vandaag nog antwoord.
Vraag informatie aan
Volgende F1 Grand Prix
Oostenrijk
vrijdag 03 juli 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 04 juli 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 05 juli 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Oostenrijk
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.