Bernie Ecclestone: "Stop met praten over huidig Formule 1-seizoen"

De mondiale situatie rond het coronavirus is, zoals F1-baas Chase Carey het eerder al meermaals omschreef, 'ongrijpbaar'. Het zicht op een herstart van het Formule 1-seizoen is nagenoeg nul. Toch gaan de Formule 1 en de FIA zich rond de paasdagen buigen over de situatie rond het coronavirus in relatie tot de Canadese Grand Prix, die voor 14 juni op de kalender staat.

Bernie Ecclestone: "Stop met praten over huidig Formule 1-seizoen"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Het lijkt voorlopig niet beter te worden. In Canada stijgt het aantal besmettingen in rap tempo. In de afgelopen anderhalve week is het aantal besmettingen in de provincie Quebec, waar het Circuit Gilles Villeneuve in Montreal gelegen is, enorm gestegen. De kans dat ook de Grand Prix van Canada wordt uitgesteld is dus zeer reëel, maar deze beslissing moet rond de paasdagen genomen worden.

Als het aan Bernie Ecclestone had gelegen was het hele GP-seizoen 2020 afgelast. In gesprek met persbureau Reuters laat de voormalige Formule 1-baas weten: "Wat ik zou doen? Ik denk dat ik zou moeten zeggen dat de gesprekken rond het houden van Formule 1-races dit jaar gestaakt moeten worden", aldus de bejaarde Brit. "Dat is de enige beslissing die je veilig kan nemen, zonder dat iemand onbezonnen zaken gaat regelen voor iets wat niet gaat plaatsvinden."

De 89-jarige Brit doelt met zijn uitspraak op het schrappen van het volledige Formule 1-seizoen 2020. "Dat is wat men ook voor de Olympische Spelen heeft gedaan. Het is onfortuinlijk, maar het is momenteel niet anders."

Lees ook: Reële kans dat ook de F1 Grand Prix van Canada wordt uitgesteld

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Bernie EcclestoneCoronavirusF1 GP CanadaF1 GP Canada 2020Formule 1 2020
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.