Berger: "Verstappen en Pérez perfect rijderskoppel voor Red Bull"

Gerhard Berger heeft zijn mening gedeeld over wie in 2021 de teamgenoot van Max Verstappen zou moeten worden. Volgens de voormalige Formule 1-coureur vormen Max Verstappen en Sergio Pérez het ideale rijdersduo voor Red Bull Racing.

Berger: "Verstappen en Pérez perfect rijderskoppel voor Red Bull"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

De laatste dagen zijn de geruchten hardnekkiger dan ooit tevoren. Pérez gaat Albon vervangen voor het F1-seizoen 2021. Volgens de laatste berichten wordt de Mexicaan vandaag, vrijdag 18 december officieel aangekondigd als de nieuwe teamgenoot van Max Verstappen.

In gesprek met ServusTV onthulde Gerhard Berger dat hij in Verstappen en Pérez het ideale rijderspaar ziet voor Red Bull Racing. "Red Bull heeft absoluut behoefte aan een sterk rijderskoppel", aldus Berger eerder deze week tegenover ServusTV. "Verstappen is daar een van, daarover bestaat geen enkele twijfel. Maar er is echt behoefte aan een tweede sterke coureur."

"Red Bull richt zich in 2021 op de rijderstitel, maar ook op de titel voor constructeurs. Dan kun je je niet veroorloven om niet twee toppers in dienst te hebben. Alleen zo kunnen ze het puntentotaal maximaliseren", vervolgt de Oostenrijkse DTM-baas. "Ik denk dat Max [Verstappen] en Pérez heel goed samen kunnen werken, dus het is in mijn ogen een ideaal rijderskoppel."

Het lijkt erop dat Red Bull Racing vandaag, vrijdag 18 december, officieel bekendmaakt dat Sergio 'Checo' Pérez de nieuwe teamgenoot van Max Verstappen gaat worden. Dit wordt door verschillende media gemeld.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Alexander AlbonF1 nieuws 2020Formule 1 2021Gehard BergerMax VerstappenRed Bull F1Sergio PerezServusTVSilly Season
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:00 - 12:00
Tweede vrije training
14:30 - 15:30
zaterdag 17 april
Derde vrije training
11:00 - 12:00
Kwalificatie
14:00 - 15:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.