Baku wil opnieuw onderhandelen over F1-contract

Promotor Arif Rahimov heeft bekend gemaakt dat de organisator van de F1-race in Baku opnieuw rond de tafel wil met Liberty Media. De afgelopen weken circuleerde het gerucht dat de organisatoren van de tienjarige deal, gesloten met voormalig Formule 1-baas Bernie Ecclestone, af willen.

Baku wil opnieuw onderhandelen over F1-contract
Foto: Lewis Hamilton #44 (Mercedes) - Bron: Mercedes AMG F1

De tienjarige deal bevat een clausule waarin beide partijen halverwege de looptijd, maar wel twee jaar vooraf, het contract kunnen ontbinden. Dat zou dus in 2018 moeten plaatsvinden.

"We willen de race behouden. Maar we willen wel opnieuw onderhandelen. Laten we eens zien hoe dat uit gaat pakken", aldus Rahimov tegen Speed Week.

Rahimov benadrukt dat, los het huidige contract, Baku erg blij is met de Formule 1. "De race is exact waar we op gehoopt hebben. Toerisme is met 20 procent gestegen. We hadden dit jaar 80.000 bezoekers en die cijfers stijgen gestaag", aldus de 53-jarige Azerbeidzjaan.Formule 1 podcast

Grand Prix Singapore - Lucas Degen, Jeroen Demmendaal, Jeroen Scholte en Charrel Jalving blikken vooruit op de aanstaande Grand Prix, die van Singapore op het Marina Bay Street stratencircuit. We hebben het over de crashgate, de startcrash Verstappen met Ferrari’s en Verstappen says NO!
Klik, beluister en GENIET