Baku wil opnieuw onderhandelen over F1-contract

Baku wil opnieuw onderhandelen over F1-contract
Foto: Lewis Hamilton #44 (Mercedes) - Bron: Mercedes AMG F1

Promotor Arif Rahimov heeft bekend gemaakt dat de organisator van de F1-race in Baku opnieuw rond de tafel wil met Liberty Media. De afgelopen weken circuleerde het gerucht dat de organisatoren van de tienjarige deal, gesloten met voormalig Formule 1-baas Bernie Ecclestone, af willen.

De tienjarige deal bevat een clausule waarin beide partijen halverwege de looptijd, maar wel twee jaar vooraf, het contract kunnen ontbinden. Dat zou dus in 2018 moeten plaatsvinden.

"We willen de race behouden. Maar we willen wel opnieuw onderhandelen. Laten we eens zien hoe dat uit gaat pakken", aldus Rahimov tegen Speed Week.

Rahimov benadrukt dat, los het huidige contract, Baku erg blij is met de Formule 1. "De race is exact waar we op gehoopt hebben. Toerisme is met 20 procent gestegen. We hadden dit jaar 80.000 bezoekers en die cijfers stijgen gestaag", aldus de 53-jarige Azerbeidzjaan.

Nieuwe F1-bolides 2020: Klik hier om de agenda te bekijken met onthullingen van de nieuwe F1-bolides.


0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.