Baku trekt visa in: Gaat F1-seizoen 2020 de geschiedenisboeken in?

Baku trekt visa in: Gaat F1-seizoen 2020 de geschiedenisboeken in?
©Pirelli

Na Italië, Spanje en Frankrijk zijn ook Monaco en Nederland op slot gegaan. Het coronavirus beheerst het openbare leven in vele landen wereldwijd. Afgelopen weekend werd de seizoensopener voor de Formule 1 in Australië afgelast, omdat de risico's te groot waren.

De Formule 1 en de FIA lieten al snel weten dat er gehoopt wordt op een seizoen wat eind mei van start kon gaan. Maar een ook seizoensstart in Baku lijkt steeds onwaarschijnlijker te worden. Naar verluidt heeft overheid in Azerbeidzjan reeds goedgekeurde visa voor het GP-weekend weer ingetrokken. Met die ontwikkeling wordt ook een seizoensopener in Azerbeidzjan steeds onwaarschijnlijker.

Ondanks de negatieve berichten rond het coronavirus is de Automobile Club Monaco optimistisch dat de race - die voor het GP-weekend van donderdag 21 tot en met zondag 24 mei op de kalender staat - in de straten Monaco door moet kunnen gaan. In een officiële verklaring vorige week klonk het als volgt: "Er wordt momenteel verwacht dat de Grand Prix van Monaco 2020 zal plaatsvinden zoals gepland." - Gezien de algemene ontwikkelingen rond het coronavirus lijkt ook deze verwachting geen stand te houden.

Als het GP-weekend eind mei in Monaco niet zoals gepland doorgaat, gaat het F1-seizoen 2020 de geschiedenisboeken in. Mocht het seizoen als nog ergens dit jaar opgestart worden, dan is dat later dan ooit in het jaar. In 1951 begon het seizoen met de Grand Prix van Zwitserland op 27 mei, een race die door vijfvoudig wereldkampioen Juan Manuel Fangio werd gewonnen.

Lees ook: Late seizoensopeners: F1 van het verleden, naar het heden

Door: Ries Boogert

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.