Bahrein F1-wintertest 2021: Wat viel op tijdens de eerste testdag?

Na een lange winterstop was het vrijdag eindelijk weer zo ver, de eerste Formule 1 winter testdag! De Formule 1-auto’s gingen vandaag voor het eerst weer de baan op in Bahrein. Maar wat viel nou op tijdens deze eerste testdag?

Bahrein F1-wintertest 2021: Wat viel op tijdens de eerste testdag?
© Mercedes F1

Het eerste wat natuurlijk op viel was de zandstorm. De harde wind en het zand zorgden voor problemen op de baan en voor de coureurs. Hier en daar waren er enkele fouten en spins, waaronder ook van Max Verstappen. Soms was het lastig om de Formule 1-auto’s te kunnen zien, want door het opwaaiende zand ontstonden er enorme zandwolken achter de bolides.

Waar waren de wereldkampioenen van afgelopen jaar? Al vroeg in de tests werd duidelijk dat Mercedes kampte met een versnellingsbak probleem, maar daarna reed Valtteri Bottas slechts 6 ronden. Lewis Hamilton stapte tijdens de middagsessie in, maar kwam ook slechts tot 42 ronden. Hobbels op de weg kan Mercedes zich niet veroorloven, aangezien er maar 3 testdagen zijn. Mercedes-teambaas Toto Wolff hoopt morgen tijdens de tweede testdag een hoop kilometers in te halen.

Het derde wat opviel was een probleemloos McLaren met de nieuwe Mercedes-motor! McLaren heeft een drukke winter achter de rug. Van Renault naar Mercedes, daarmee is McLaren als enige team overgestapt naar een andere motorleverancier. Op de eerste testdag draaide McLaren moeiteloos mee.

Red Bull Racing kwam uitstekend uit de startblokken op deze winderige eerste testdag. Max Verstappen reed zowel de ochtend als de middagsessie. Max Verstappen reed daarbij de meeste ronden, maar liefst 139. De snelste tijd had Max ook te pakken, 1.30,674, ook al zeggen deze tijden tijdens de testdagen nog niet zoveel. Afgezien van de spins en kleine foutjes, voornamelijk door de harde wind, kende Max Verstappen met zijn RB16B een uitstekende eerste testdag.

Voor vandaag staat de tweede testdag op de planning. Dan neem teamgenoot Sergio Perez het stuur over van Max Verstappen. Op zondag is de laatste testdag, dan rijdt ‘s ochtends Sergio Perez en Max Verstappen sluit de wintertest voor Red Bull af.

MotorsportZ verzorgt een LIVE tekstverslag van de wintertest, met alle laatste informatie van de gebeurtenissen in Bahrein.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 nieuws 2021Formule 1 2021Lewis HamiltonMax VerstappenMercedes F1Red Bull F1Valtteri BottasWintertest 2021
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:00 - 12:00
Tweede vrije training
14:30 - 15:30
zaterdag 17 april
Derde vrije training
11:00 - 12:00
Kwalificatie
14:00 - 15:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.