'Back to basic' in Silverstone voor Haas-rijder Romain Grosjean

Het gaat alles behalve goed met het Haas F1 Team. Vooral de laatste Grand Prix in Oostenrijk viel enorm tegen voor de Amerikaanse renstal. Teambaas Guenther Steiner liet eerder deze week weten dat het team nog steeds niet het lek boven heeft. Nu gaat het team tijdens het GP-weekend in Silverstone een gewaagd plan uitrollen.

'Back to basic' in Silverstone voor Haas-rijder Romain Grosjean
© Haas F1

Het team waagt het er op om Romain Grosjean toch zijn zin te geven. De Fransman heeft twee races geleden al voorgesteld om de wagen terug te brengen naar de eerste race van het GP-seizoen. Toen kreeg de Fransman nul op rekest, maar nu lijkt Haas F1 bereid te zijn om deze drastische stap te zetten.

De auto waarmee Grosjean vrijdagochtend om 11:00 uur aan de eerste vrije training begint is volgens de specificaties die gebruikt werden tijdens de Grand Prix van Australië. En daarmee gaat Romain Grosjean terug in de tijd ten opzichte van zijn teamgenoot Kevin Magnussen, wiens auto wel volgens de laatste wijzigingen wordt ingezet.

Met de drastische ingreep doet het Formule 1 team van Haas een poging om hun wagen beter te leren begrijpen en waarom de resultaten zo enorm schommelen.Formule 1 podcast

Grand Prix Singapore - Lucas Degen, Jeroen Demmendaal, Jeroen Scholte en Charrel Jalving blikken vooruit op de aanstaande Grand Prix, die van Singapore op het Marina Bay Street stratencircuit. We hebben het over de crashgate, de startcrash Verstappen met Ferrari’s en Verstappen says NO!
Klik, beluister en GENIET