'Back to basic' in Silverstone voor Haas-rijder Romain Grosjean

'Back to basic' in Silverstone voor Haas-rijder Romain Grosjean
© Haas F1

Het gaat alles behalve goed met het Haas F1 Team. Vooral de laatste Grand Prix in Oostenrijk viel enorm tegen voor de Amerikaanse renstal. Teambaas Guenther Steiner liet eerder deze week weten dat het team nog steeds niet het lek boven heeft. Nu gaat het team tijdens het GP-weekend in Silverstone een gewaagd plan uitrollen.

Het team waagt het er op om Romain Grosjean toch zijn zin te geven. De Fransman heeft twee races geleden al voorgesteld om de wagen terug te brengen naar de eerste race van het GP-seizoen. Toen kreeg de Fransman nul op rekest, maar nu lijkt Haas F1 bereid te zijn om deze drastische stap te zetten.

De auto waarmee Grosjean vrijdagochtend om 11:00 uur aan de eerste vrije training begint is volgens de specificaties die gebruikt werden tijdens de Grand Prix van Australië. En daarmee gaat Romain Grosjean terug in de tijd ten opzichte van zijn teamgenoot Kevin Magnussen, wiens auto wel volgens de laatste wijzigingen wordt ingezet.

Met de drastische ingreep doet het Formule 1 team van Haas een poging om hun wagen beter te leren begrijpen en waarom de resultaten zo enorm schommelen.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.