Sebastian Vettel

AutoBild: "Vettel wordt mogelijk voortijdig uit de Ferrari gehaald"

Het dramatische seizoen van Sebastian Vettel begint steeds beroerder te worden. Nadat hij ook in Silverstone ver achter zijn teamgenoot finishte, neemt de kans toe dat de Duitser het seizoen niet gaat afmaken bij de Scuderia. De relatie tussen beide partijen is zodanig verslechterd dat het nog maar de vraag is of het aankomende afscheid niet naar voren wordt gehaald.

AutoBild: "Vettel wordt mogelijk voortijdig uit de Ferrari gehaald"
© Ferrari F1

Al voordat het seizoen van start ging, kreeg Sebastian Vettel de eerste klap te verwerken. De viervoudig wereldkampioen kreeg van Ferrari-teambaas Mattia Binotto telefonisch te horen dat zijn contract na 2020 niet zal worden verlengd. Hoewel Vettel al sinds Hockenheim 2018 in een neerwaartse spiraal zit, had hij deze boodschap niet verwacht. Daarnaast was de timing van de mededeling ook niet gunstig. Vanwege de huidige coronacrisis is het lastiger geworden om op zoek te gaan naar een nieuw onderkomen.

Zoals gezegd, het seizoen van Vettel verloopt dramatisch. Met slechts 10 punten bezet hij momenteel de 13de stek in het klassement. Leclerc doet het stukken beter met de gebrekkige SF1000 en staat 4de in het WK met 45 punten.

De frustratie zit erg hoog en dat werd tijdens de tweede race op Silverstone maar al te duidelijk. De communicatie met zijn team sprak boekdelen en nu beginnen de geruchten dan ook toe te nemen dat Vettel na Spanje (of in ieder geval op korte termijn) het team gaat verlaten.

Het Duitse Auto Bild beweert immers dat bij een nieuwe teleurstelling, de samenwerking voortijdig kan worden beëindigd. Nico Hülkenberg en Kimi Räikkönen worden genoemd als vervangers. Carlos Sainz die nu nog voor McLaren rijdt, zal in 2021 het stoeltje van Vettel definitief gaan overnemen.

Of en wanneer een voortijdig vertrek gaat plaatsvinden, is nog meer zeer de vraag. Er zijn geen officiële signalen opgepikt die het vermoeden van het Duitse blad bevestigen. Daarnaast is Ferrari niet bepaald het team dat tussentijds coureurs vervangt.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Carlos Sainz jr.F1 nieuws 2020Ferrari F1Formule 1 2020GeruchtKimi RäikkönenMattia BinottoNico HülkenbergSebastian VettelSilly Season
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.