Assen opgelucht: 'FOM heeft nog helemaal geen besluit genomen'

Assen opgelucht: 'FOM heeft nog helemaal geen besluit genomen'
© Ries Boogert/MotorsportZ

De Telegraaf pakte vrijdag groot uit. De Grand Prix van Nederland zou toegewezen zijn aan Circuit Zandvoort. Dit tot grote schrik van de organisatoren in Assen. Zij wisten van niets en hadden ook op geen enkele manier iets van het FOM vernomen.

Later die dag komt er meer duidelijkheid. De organisatoren in Assen hebben een mailtje gestuurd naar het Formula One Management (FOM) en de reactie uit Londen kwam die zelfde dag nog. Het TT Circuit heeft nog steeds net zoveel kans om de Formule 1 binnen te halen als het Circuitpark Zandvoort. Dat heeft het FOM aan de organisatoren in Assen vrijdag laten weten.

"We hebben contact gehad met Londen", zegt opgeluchte voorzitter Jos Vaessen van The Netherlands Grand Prix Foundation tegenover het Dagblad van het Noorden.

"In het mailtje dat teruggekomen is, geeft de FOM aan dat ze wel in gesprek zijn met Zandvoort, maar dat er absoluut geen toezegging is gedaan en dat er ook zeker geen beslissing is genomen. Ze zijn niet blij met de publiciteit, maar dat terzijde. Het heeft er alle schijn van dat er sprake is van een opzetje tussen Circuit Zandvoort en De Telegraaf", aldus Vaessen.

Er is dus nog helemaal geen besluit genomen en Zandvoort heeft zich wel te kijken gezet. Wat de exacte reden is geweest om De Telegraaf over het 'groene licht' te laten publiceren zal voorlopig onduidelijk blijven. Alles ligt dus nog open.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.