Assen opgelucht: 'FOM heeft nog helemaal geen besluit genomen'

De Telegraaf pakte vrijdag groot uit. De Grand Prix van Nederland zou toegewezen zijn aan Circuit Zandvoort. Dit tot grote schrik van de organisatoren in Assen. Zij wisten van niets en hadden ook op geen enkele manier iets van het FOM vernomen.

Assen opgelucht: 'FOM heeft nog helemaal geen besluit genomen'
©Ries Boogert

Later die dag komt er meer duidelijkheid. De organisatoren in Assen hebben een mailtje gestuurd naar het Formula One Management (FOM) en de reactie uit Londen kwam die zelfde dag nog. Het TT Circuit heeft nog steeds net zoveel kans om de Formule 1 binnen te halen als het Circuitpark Zandvoort. Dat heeft het FOM aan de organisatoren in Assen vrijdag laten weten.

"We hebben contact gehad met Londen", zegt opgeluchte voorzitter Jos Vaessen van The Netherlands Grand Prix Foundation tegenover het Dagblad van het Noorden.

"In het mailtje dat teruggekomen is, geeft de FOM aan dat ze wel in gesprek zijn met Zandvoort, maar dat er absoluut geen toezegging is gedaan en dat er ook zeker geen beslissing is genomen. Ze zijn niet blij met de publiciteit, maar dat terzijde. Het heeft er alle schijn van dat er sprake is van een opzetje tussen Circuit Zandvoort en De Telegraaf", aldus Vaessen.

Er is dus nog helemaal geen besluit genomen en Zandvoort heeft zich wel te kijken gezet. Wat de exacte reden is geweest om De Telegraaf over het 'groene licht' te laten publiceren zal voorlopig onduidelijk blijven. Alles ligt dus nog open.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.