VT31 okt - 10:00
QUALI31 okt - 14:00
RACE 1 nov - 13:10

'Assen bood zich aan om F1-race zonder publiek te organiseren'

'Assen bood zich aan om F1-race zonder publiek te organiseren'
© Ries Boogert/MotorsportZ | DTM-paddock op TT Circuit Assen 2019

Autosportpromotor Lee van Dam heeft tegenover BNR onthuld dat het TT Circuit in Assen dit jaar bereid was om een Formule 1-race te organiseren, zonder publiek. Van Dam verklaarde dat hierover contact is geweest met het Formula One Management (FOM).

De Dutch Grand Prix 2020 ging vanwege de uitbraak van Covid-19 niet door. De sport vatte het idee op om het seizoen, zij het verlaat, toch op te starten. In eerste instantie zouden de races zonder publiek gehouden worden. En daar was de organisatie van de Dutch Grand Prix niet voor te porren. Maar Assen zag volgens Lee van Dam een kans om alsnog een F1-race te houden op het circuit in Drenthe.

"Er is wel contact geweest met de FOM daarover. Maar goed, zij hebben verplichtingen naar Zandvoort en dat respecteren we. We zijn allang blij dat de Formule 1 naar Nederland komt, maar jammer dat het niet in Assen is", zegt autosportpromotor Lee van Dam in De Nationale Autoshow van BNR.

Vanwege verplichtingen kon de Formule 1 geen weg vinden om de race op het circuit in Assen te laten plaatsvinden. "Natuurlijk hadden we heel graag Formule 1 willen rijden en ook wel zonder publiek."

De Dutch Grand Prix zou dit jaar eigenlijk na 35 jaar terugkeren naar Nederland op Circuit Zandvoort. Door de uitbraak van het coronavirus ging dat niet door. De organisatie wil de race komend seizoen alsnog houden, het liefst met publiek. "Ik denk dat het een heel verstandige keuze is om niet zonder publiek te rijden", zegt Van Dam die in 1985 betrokken was bij de laatste Formule 1-race in Nederland.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Lewis Hamilton heeft voor 2021 nog geen nieuw contract. Wat gaat hij doen?
Volgende F1 Grand Prix
Portugal
vrijdag 23 oktober 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 24 oktober 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 25 oktober 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Portugal
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.