Arturo Merzario: "Hamilton wil geen teamgenoot zoals Russell hebben"

De complete rijders line-up voor het Formule 1-seizoen 2021 is op één naam na compleet. Alleen Lewis Hamilton heeft nog geen handtekening gezet onder een contract.

Arturo Merzario: "Hamilton wil geen teamgenoot zoals Russell hebben"
© Mercedes F1

Bernie Ecclestone denkt dat de hele vertraging van het aankondigen van een deal tussen Mercedes en Lewis Hamilton allemaal toneel is om Hamilton constant in het nieuws te houden, maar daar denkt voormalig Formule 1-coureur Arturo Merzario anders over.

Uit publicaties is gebleken dat plooien van de torenhoge salariseis van rond de 40 miljoen per jaar glad zijn gestreken. Volgens berichten is INEOS, mede-eigenaar van het Mercedes-team bereid om het verschil, tussen wat de Brit eist en wat Mercedes bereid is te betalen, bij te leggen.

Dan blijft er nog één onderwerp waarover de partijen het niet eens kunnen worden: De duur van het contract. Het is denkbaar dat Mercedes Hamilton een eenjarig contract wil aanbieden en dat Hamilton tenminste voor twee jaar wil tekenen. Mercedes zou daar in principe geen problemen mee kunnen hebben, maar dan is het de vraag wie zijn teamgenoot na 2021 wordt.

Na zijn uitstekende optreden in Sakir weet Mercedes nu precies wat ze aan George Russell hebben. De Brit is nog altijd een Mercedes-junior en staat eerste in lijn om een van de twee Mercedes-coureurs te vervangen. Aangezien Bottas al geen optie meer was - hij had immers al een contract voor 2021 - zal Mercedes een plan smeden om Russell vanaf 2022 in de gelederen op te nemen.

Voor Lewis Hamilton zou dat betekenen dat als hij een meerjarig contract tekent bij Mercedes, hij met George Russell als teamgenoot te maken krijgt. En dat is waar de zevenvoudig wereldkampioen voor past. Dat is althans wat Arturo Merzario vermoedt.

In gesprek met De Telegraaf heeft de Italiaan zijn mening uit de doeken gedaan. "Misschien dacht hij dat een invaller het moeilijker zou hebben dan het hoge niveau dat Russell in Sakhir liet zien. Het is waarschijnlijk niet ver van de waarheid dat Hamilton zo'n teamgenoot niet wil. Voor hem is Valtteri Bottas zo veel beter", aldus Merzario.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Arturo MerzarioF1 nieuws 2021Formule 1 2021Lewis HamiltonMercedes F1
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.