Antonio Giovinazzi tevreden na verbreken baanrecord Hungaroring

Antonio Giovinazzi liet dinsdag de snelste tijd noteren tijdens de eerste Formule 1 testdag op de Hungaroring. De Italiaan zat voor het laatste in de SF71-H tijdens de testdagen in Barcelona en is onder de indruk van de verbeteringen aan de scharlakenrode bolide.

Antonio Giovinazzi tevreden na verbreken baanrecord Hungaroring
©Scuderia Ferrari

Antonio Giovinazzi kwam dinsdag in actie voor Scuderia Ferrari tijdens de eerste testdag op de Hungaroring en reed meteen met een tijd van 1:15.649 maar even het baanrecord aan bonken.

"Een grote stap, de laatste keer was in mei en nu zitten we aan het einde van juli", begint Giovinazzi. "Er is een grote stap gemaakt, het is echt geweldig om de verbeteringen aan de auto te ervaren. Dit laat zien dat het team en de coureurs fantastisch werk hebben verricht om de auto de verbeteren."

Over het verloop van de eerste van twee testdagen, legt de Italiaan uit: "We hebben ons in de ochtend eerst gericht op de longruns, en in de middag zijn we overgegaan naar de kwalificatie modus, maar helaas werd dat verstoord door de regen. Over het algemeen toch een productieve dag voor mij en het team."

Woensdag neemt vast waarde Kimi Räikkönen het stuurtje van de Ferrari over, voordat hij op vakantie kan gaan. Net als op dinsdag zal ook deze testdag om 09:00 uur beginnen en eindigen om 18:00 uur.

Bekijk de uitslag van testdag 1 op de Hungaroring
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.