Antionio Giovinazzi snelste man op eerste testdag Hongarije

Antonio Gionvinazzi was dinsdag de snelste man op de Hungaroring tijdens de eerste van twee testdagen. De Italiaan reed voor Ferrari op de hypersofts 96 ronden en hij reed een rondetijd van 1:15.649.

Antionio Giovinazzi snelste man op eerste testdag Hongarije
©Scuderia Ferrari

Sauber-coureur Marcus Ericsson liet, eveneens op de hypersoft banden, een tijd noteren van 1:18.155 en sloot de eerste testdag als tweede af. De Zweed reed in totaal 95 rondjes op de Hungaroring.

Toro Rosso-coureur Brendon Hartley reed de derde tijd op de ultrasofts. De Kiwi liet een tijd noteren van 1:19.251. Daarnaast reed Harley het grootst aantal ronden op het Hongaarse circuit.

Alle teams, op het Haas F1-team na, waren vandaag present in Mogyoród. Alle teams, op Toro Rosso na, reden met één auto.

Sean Gelael nam de tweede Toro Rosso voor zijn rekening, maar er werden geen tijden van de Indonesiër geregistreerd, omdat hij voor Pirelli de banden voor 2019 aan het testen was. Helaas schoot Gelael er in de middag vanaf, maar kon desondanks toch nog 109 ronden rijden voor Pirelli.

Tegen het eind van de middag, even voor 17:00 uur, begon het kortstondig hard te regenen. Desondanks namen alleen Red Bull-rijder Daniel Ricciardo en Lando Norris voor McLaren de moeite om nog even op de intermediates een aantal ronden te rijden.

Woensdag gaat de test verder en wordt de tweede en laatste seizoenstest ingeluid. De test op woensdag begint om 09:00 uur en zal om 18:00 uur eindigen.

Bekijk de uitslag van testdag 1 op de Hungaroring
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.