VT1 9 okt - 11:00
VT2 9 okt - 15:00
VT310 okt - 12:00
QUALI10 okt - 15:00
RACE11 okt - 15:10

Andrew Shovlin: "We verwachten een close gevecht met Verstappen"

Andrew Shovlin: "We verwachten een close gevecht met Verstappen"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Mercedes was tijdens de trainingen op vrijdag weer erg snel. De enige coureur die een beetje met Lewis Hamilton en Valtteri Bottas kon meekomen was Max Verstappen. In de kwalificatie runs waren de Mercedessen nog onaantastbaar, maar tijdens de long runs zag het er naar uit dat Verstappen het Mercedes-duo kon bijhouden.

Hoofd race-engineer Andrew Shovlin realiseert zich ook dat Mercedes na de vrijdagsessies nog werk voor de boeg heeft. Zeker gezien de temperaturen in Barcelona. "Vandaag was het behoorlijk warm - de luchttemperatuur was ongeveer dertig, de temperatuur van het asfalt ging ongeveer richting de vijftig graden. We werkten aan een standaardprogramma om het gedrag van banden in zulke warme omstandigheden te begrijpen", aldus Shovlin.

"Tijdens onze short runs ziet er veelbelovend uit - blijkbaar hebben we hier de werking van zachte banden onder controle. De long runs zijn iets moeilijker, we moeten aan op dit gebied nog aan het werk."

Max Verstappen vormt de enige bedreiging

"De situatie is vergelijkbaar met wat we in vorige races zagen. We zijn behoorlijk snel vergeleken met alle anderen, met uitzondering van Verstappen - we verwachten een close gevecht met hem. We hebben veel racestrategieën met verschillende aantallen pitstops en verschillende startbanden. Het is belangrijk dat we voor zondag nog wat meer kunnen toevoegen", aldus de 46-jarige techneut van Mercedes.

Zaterdagmiddag om 12:00 uur begint de laatste vrije training en twee uur nadat deze wordt afgevlagd, begint de kwalificatie om 15:00 uur. Dan worden de startposities vergeven voor de Formule 1 Grand Prix van Spanje.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.