Andreas Seidl na Bahrein: "McLaren moet zich niet laten meeslepen"

McLaren-teambaas Andreas Seidl heeft gewaarschuwd dat zijn team "zich niet moet laten meeslepen" na het sterke resultaat bij de GP van Bahrein. Daar pakte Norris P4 en Sainz P5 en daardoor pakten ze veel punten bij de constructeurs en die zijn heel belangrijk voor het gevecht om plek 3.

Andreas Seidl na Bahrein: "McLaren moet zich niet laten meeslepen"
© McLaren F1

Lando Norris en Carlos Sainz begonnen op P9 en P15, maar na een sterke race voor beide coureurs eindigden ze op P4 en P5. Dat is goed voor 22 waardevolle punten die het team uit Woking goed kan gebruiken. De late uitvalbeurt van Sergio Pérez vanaf de derde plaats leverde een bonus op voor McLaren. Hierdoor had Racing Point geen punten gescoord en Renault werd slechts 7de en 9de. Met nog twee races te gaan staat McLaren derde met 171 punten, voor Racing Point met 154, Renault met 144 en Ferrari met 131.

"Het resultaat is duidelijk geweldig voor ons. Zeker voor het constructeurskampioenschap", zei Seidl na de race in Bahrein tegen Autosport. "Tegelijkertijd zijn we er ons ook van bewust dat we hebben geprofiteerd van de pech die Pérez had. Maar we hebben dit jaar ook races als deze gehad, het is gewoon een onderdeel van de competitie waarin we meedoen. Het is belangrijk om je niet te laten meeslepen door het resultaat, we hebben maar één slechte race of een DNF nodig en die kan zomaar komen."

Seidl benadrukte dat het verbeteringen heeft gezien door de recente aerodynamica updates. "Allereerst is het bemoedigend om te zien dat de auto zo presteerde", zei hij. "En het lijkt erop dat het te maken heeft met alle upgrades die we de afgelopen vier of vijf races hebben gekocht. We kunnen de voordelen ervan zien, wat geweldig is, en geweldige beloningen voor iedereen thuis die bij deze ontwikkelingen betrokken was."

"Maar nogmaals, het is niets om je door te laten meeslepen, het is gewoon belangrijk dat we gefocust blijven op onszelf, het is belangrijk dat we gewoon hard blijven werken om ervoor te zorgen dat de betrouwbaarheid goed zit. Maar ik heb veel vertrouwen in het team samen met onze twee coureurs dat we het in handen hebben als we ons werk doen."

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Andreas SeidlCarlos Sainz jr.F1 GP Bahrein 2020F1 GP SakhirF1 GP Sakhir 2020F1 nieuws 2020Formule 1 2020Lando NorrisMcLaren F1
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.