Andreas Seidl heeft vertrouwen in deadline van 31 oktober

Andreas Seidl heeft vertrouwen in deadline van 31 oktober
© Pirelli

Eind oktober moet er een ondertekend achtste 'Concorde Agreement' liggen, maar voorlopig hebben nog maar vier teams het concept met nieuwe reglementen en afspraken ondertekend.

Een van de teams die hun akkoord al hebben gegeven is McLaren F1. Teambaas Adreas Seidl is dan ook optimistisch dat het allemaal wel goed gaat komen, met de reglementen en afspraken voor GP-seizoen 2021.

"We hebben hier [Japan] een ontmoeting gehad", zei McLaren-teambaas Andres Seidl, verwijzend naar een ontmoeting met Formule 1-baas Chase Carey in Suzuka. "Het overleg was opbouwend. Ik ben er zeker van dat we tegen het eind van volgende week een set reglementen hebben waarmee de doelen, die twee jaar geleden werden gesteld, bereiken."

Red Bull Racing is een van de teams die nog geen akkoord hebben gegeven. Teambaas Christian Horner denkt dat "Boris Johnson dichter bij een deal is dan wij", aldus Horner verwijzend aan de 'Brexit perikelen' in Groot-Brittanië.

De laatste bespreking, voor de al eerder verstreken deadline [31 oktober], vindt aanstaande woensdag plaats. Seidl is ervan overtuigd dat een er compromis bereikt wordt.

"Ja en ik wil het niet eens een compromis noemen", gaat Seidl verder. "De FIA en FOM hebben een helder beeld van de doelen die ze proberen te bereiken. Afgaand op wat ik deze week [in Japan] heb gezien, ga ik er vanuit dat we volgende week een pakket hebben waar we allemaal tevreden over kunnen zijn."

Het grootste doel voor McLaren is het instellen van budgetplafond. "Alleen dan kan er een betere balans [tussen de grote en kleinere teams] op de grid ontstaan", aldus Seidl.

Nieuwe F1-bolides 2020: Klik hier om de agenda te bekijken met onthullingen van de nieuwe F1-bolides.


0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.