Alpine waakt voor "psychologische spelletjes" tussen coureurs

Esteban Ocon heeft dit jaar een nieuwe teamgenoot gekregen. Nadat Daniel Ricciardo eind 2020 vertrok naar McLaren werd routinier en tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso door Alpine F1 aangetrokken als teamgenoot voor de Fransman. Maar daarin gaat een gevaar schuil.

Alpine waakt voor "psychologische spelletjes" tussen coureurs
© Alpine F1 Team | Alain Prost, Bahrein 2021.

Fernando Alonso staat erom bekend een perfectionist te zijn. Alles moet exact gaan zoals hij het graag ziet. Daarbij gaat de 39-jarige Spanjaard psychologische spelletjes niet uit de weg. En dat is precies wat Alpine niet wenselijk vindt. Dergelijke spelletjes tussen bijvoorbeeld de coureurs kunnen, als Alpine F1 er geen oog voor heeft, de doodsteek betekenen voor een team.

Tegenover Le Figaro legt Alain Prost uit dat Alpine wel weet hoe de 'spelletjes' tot stand komen. "Het is normaal dat er een psychologisch spel ontstaat tussen de twee coureurs", legt de 66-jarige Fransman uit. "Er is altijd een coureur die de overhand heeft in de strijd. [...] Als de ene coureur de ene Grand Prix beter afrondt en de andere coureur beter is in de volgende, dan gaat het goed. Dan is er balans."

Tot nu toe verloopt alles tussen het Alpine-rijderspaar nog naar wens. Ocon en Alonso kunnen het voorlopig goed met elkaar vinden. Maar Fernando Alonso heeft een reputatie om zijn teamgenoten zowel op de baan als er naast te intimideren.

"Als het gaat zoals Ocon vorig jaar met Ricciardo ervoer - dat een van de coureurs continu beter presteert - wordt het moeilijker", voegt Prost toe. "Het is belangrijk dat de coureurs samenwerken, aangezien de sfeer binnen het team buitengewoon belangrijk is voor de prestaties. Daar moet je heel voorzichtig mee zijn, want problemen tussen de coureurs kunnen je als team om zeep helpen."

Voorlopig hebben beide coureurs tijdens de seizoensopener in Bahrein geen punten gescoord. Ocon kwam als dertiende over de eindstreep en Alonso viel uit met technische problemen met de remmen.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Alain ProstEsteban OconF1 nieuws 2021Fernando AlonsoFormule 1 2021
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:00 - 12:00
Tweede vrije training
14:30 - 15:30
zaterdag 17 april
Derde vrije training
11:00 - 12:00
Kwalificatie
14:00 - 15:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.