HongarijeGP Hongarije
VT 1uitslag
VT 2uitslag
VT 3uitslag
QUALIuitslag
RACE 1 aug 15:00

AlphaTauri zeer snel van start in de trainingen op vrijdag

Pierre Gasly zat er vrijdagmiddag erg goed bij met zijn AlphaTauri AT02. Op het circuit van Imola wist de Fransman de snelste tijd tot op 0,078 seconde te benaderen, wat hem de derde stek op de tijdenlijst gaf. Volgens Gasly had hij zelden zo'n goede start van een GP-weekend meegemaakt.

AlphaTauri zeer snel van start in de trainingen op vrijdag
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Yuki Tsunoda sloot de vrijdag als zevende af, maar zijn teamgenoot Pierre Gasly kon heel dicht bij de toptijden van Valtteri Bottas en Lewis Hamilton komen. Een zeer goed begin van het weekend voor de Grand Prix van Emilia-Romagna. Zo kijkt Pierre Gasly terug op de vrijdag. "Ik denk dat we nog niet eerder zo'n goede vrijdag hebben meegemaakt", begint Gasly. "Vanaf het eerste moment zat ik comfortabel in de auto, dus ik kon meteen voluit gaan en de auto deed exact wat ik wilde. Een zeer succesvolle dag."

"We hebben eerst aan de korte runs gewerkt, waarbij we een goede snelheid hadden. Vervolgens gingen we met volle brandstoftanks met de lange runs aan de slag. We blijven pushen om onze positie te midden van de concurrentie te verbeteren. Ik denk dat we een goede snelheid hebben", aldus Gasly. "Hopelijk kunnen we met de verkregen data nog meer verbeteren voor de kwalificatie."

Gerelateerde onderwerpen Formule 1AlphaTauriF1 GP Emilia-Romagna 2021F1 nieuws 2021Formule 1 2021Pierre GaslyYuki Tsunoda
Net binnen
Lees meer racenieuws
Formule 1
Up Next
Hongarije
vrijdag 30 juli
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 31 juli
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 01 augustus
Race
15:00 - 17:00
Meer Hongarije GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.