Alpha Tauri-teambaas: "Bij 22 races ligt absoluut de grens"

Alpha Tauri-teambaas: "Bij 22 races ligt absoluut de grens"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Voor het eerst in de geschiedenis van de Formule 1 staan er dit seizoen 22 races op de kalender. Hiervoor heeft het F1-team van Alpha Tauri nog geen wijzigingen in het personeelsrooster hoeven doorvoeren.

Ondanks dat er bij Alpha Tauri (voorheen Toro Rosso) nog geen wisseldiensten worden doorgevoerd, waarschuwt teambaas Franz Tost er wel voor dat 22 races per jaar de absolute limiet zijn. Maar voorlopig blijft de situatie in 2020 gelijk aan die van 2019. In gesprek met Racer zegt Tost: "We hebben [nog] geen wijzigingen aangebracht onder het personeel, omdat we dit jaar slechts één race meer hebben dan vorig jaar."

"Het tijdsbestek blijft vrijwel gelijk, vorig jaar begonnen we op 17 maart en het duurde tot 1 december. Dit jaar beginnen we op 15 maart en de laatste race op 29 november plaatsvindt, dat is nog geen groot verschil", legt de Oostenrijkse teambaas uit, die overigens wel van mening is dat bij 22 races de grens ligt.

"We hoeven dit jaar maar een race extra te doen, daarom hoeven we nog niet in te grijpen om de werkdruk onder ons personeel te verlichten. Maar ik denk dat de grens bij 22 races ligt. Als we in de toekomst meer races per seizoen gaan doen, dan moeten we onze monteurs en ingenieurs om toerbeurten laten draaien, anders wordt de werkdruk te hoog", aldus de vierenzestigjarige Oostenrijkse teambaas.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.