Alpha Tauri profiteert enorm van synergie met RBT

Alpha Tauri profiteert enorm van synergie met RBT
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Toro Rosso wist het in 2019 tot de zesde plaats in het kampioenschap voor constructeurs te schoppen. Ondanks de rijderswissel - iets wat altijd 'onrust' met zich meebrengt - scoorde de Formule 1-formatie tot een totaal van vijfentachtig punten te komen. Maar dat was niet mogelijk geweest zonder de samenwerking met Red Bull Racing en Red Bull Technology.

Scuderia Toro Rosso maakte in 2019 het beste seizoen ooit mee. Met twee podiumplekken overtrof de Italiaanse formatie de verwachtingen enorm. Zowel Daniil Kvyat (in Duitsland) als Pierre Gasly (in Brazilië) eindigde op het ereschavot. Volgens teambaas Franz Tost is er een heldere verklaring voor de mooie prestaties van het Formule 1-team uit het Italiaanse Faenza. "Er is geen twijfel over mogelijk dat de prestaties die we hebben laten zien voor een groot deel te afkomstig zijn uit de samenwerking met Red Bull Technology", aldus Franz Tost tegenover Motorsport.com. "Je moet niet vergeten dat RBT (Red Bull Technology) de meest ervaren engineers heeft rondlopen en zoals ik het zie, is dit misschien wel de beste technische organisatie, of in elk geval net als de topteams van een zeer hoog niveau."

De samenwerking met Red Bull Technology gaat zo ver  dat Toro Rosso - het team wordt met ingang van 2020 hernoemd naar Alpha Tauri - complete secties van Red Bull Racing gebruikt, ook al zijn deze niet volgens de laatste specificaties. Tost licht toe: "We kunnen alleen maar van profiteren van deze samenwerking. We krijgen opnieuw de complete achterkant [gebruikt door Red Bull Racing] en al is die een jaar oud, het levert ons alsnog een groter voordeel op dan wanneer we het zelf moeten ontwerpen omdat we niet de financiële middelen noch de engineers ervoor hebben. We kunnen ons zo concentreren op andere vlakken om onze prestaties te verbeteren."

De rijders line-up van Alpha Tauri blijft hetzelfde. Zowel Pierre Gasly als Daniil Kvyat komen ook in 2020 uit voor Alpha Tauri. "We hebben qua ervaring de beste coureurs ooit", gaat Tost verder. " In 2021 zouden we een jonge coureur in het team kunnen hebben, maar dat is op het moment nog niet nodig. Ik denk zelf dat het beter is de huidige twee te houden. Als er iets bij Red Bull zou gebeuren, dan kan dat team een van onze ervaren coureurs overnemen. Dat is een mooie positie om vanuit te werk te gaan en precies wat Red Bull wil bereiken: flexibiliteit."

Op vrijdag 14 februari wordt de nieuwe bolide van Toro Rosso (Alpha Tauri) in Salzburg, Oostenrijk onthuld. Als het goed is heeft hoofdmacht Red Bull Racing twee dagen daarvoor - op woensdag 12 februari - de RB16 ten overstaan van de wereldpers ontsluierd. - Bekijk de agenda

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Groot-Brittannië (2)
vrijdag 07 augustus 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 08 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 09 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Groot-Brittannië (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.