Alpha Tauri profiteert enorm van synergie met RBT

Toro Rosso wist het in 2019 tot de zesde plaats in het kampioenschap voor constructeurs te schoppen. Ondanks de rijderswissel - iets wat altijd 'onrust' met zich meebrengt - scoorde de Formule 1-formatie tot een totaal van vijfentachtig punten te komen. Maar dat was niet mogelijk geweest zonder de samenwerking met Red Bull Racing en Red Bull Technology.

Alpha Tauri profiteert enorm van synergie met RBT
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Scuderia Toro Rosso maakte in 2019 het beste seizoen ooit mee. Met twee podiumplekken overtrof de Italiaanse formatie de verwachtingen enorm. Zowel Daniil Kvyat (in Duitsland) als Pierre Gasly (in Brazilië) eindigde op het ereschavot. Volgens teambaas Franz Tost is er een heldere verklaring voor de mooie prestaties van het Formule 1-team uit het Italiaanse Faenza. "Er is geen twijfel over mogelijk dat de prestaties die we hebben laten zien voor een groot deel te afkomstig zijn uit de samenwerking met Red Bull Technology", aldus Franz Tost tegenover Motorsport.com. "Je moet niet vergeten dat RBT (Red Bull Technology) de meest ervaren engineers heeft rondlopen en zoals ik het zie, is dit misschien wel de beste technische organisatie, of in elk geval net als de topteams van een zeer hoog niveau."

De samenwerking met Red Bull Technology gaat zo ver  dat Toro Rosso - het team wordt met ingang van 2020 hernoemd naar Alpha Tauri - complete secties van Red Bull Racing gebruikt, ook al zijn deze niet volgens de laatste specificaties. Tost licht toe: "We kunnen alleen maar van profiteren van deze samenwerking. We krijgen opnieuw de complete achterkant [gebruikt door Red Bull Racing] en al is die een jaar oud, het levert ons alsnog een groter voordeel op dan wanneer we het zelf moeten ontwerpen omdat we niet de financiële middelen noch de engineers ervoor hebben. We kunnen ons zo concentreren op andere vlakken om onze prestaties te verbeteren."

De rijders line-up van Alpha Tauri blijft hetzelfde. Zowel Pierre Gasly als Daniil Kvyat komen ook in 2020 uit voor Alpha Tauri. "We hebben qua ervaring de beste coureurs ooit", gaat Tost verder. " In 2021 zouden we een jonge coureur in het team kunnen hebben, maar dat is op het moment nog niet nodig. Ik denk zelf dat het beter is de huidige twee te houden. Als er iets bij Red Bull zou gebeuren, dan kan dat team een van onze ervaren coureurs overnemen. Dat is een mooie positie om vanuit te werk te gaan en precies wat Red Bull wil bereiken: flexibiliteit."

Op vrijdag 14 februari wordt de nieuwe bolide van Toro Rosso (Alpha Tauri) in Salzburg, Oostenrijk onthuld. Als het goed is heeft hoofdmacht Red Bull Racing twee dagen daarvoor - op woensdag 12 februari - de RB16 ten overstaan van de wereldpers ontsluierd. - Bekijk de agenda

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.