VT1uitslag
VT2uitslag
VT3AFGELAST
QUALIuitslag
RACE12 jul - 15:10

Alonso van mening dat Verstappen momenteel de beste is

Alonso van mening dat Verstappen momenteel de beste is
©Red Bull

Fernando Alonso vindt Max Verstappen momenteel de beste Formule 1-coureur. De voormalig Formule 1-coureur laat weten dat hij geniet van de inhaalacties en de agressieve rijstijl van de Nederlander.

Fernando Alonso laat in een gesprek met Motorsport.com het een en ander optekenen over het huidige Formule 1-seizoen, en komt ook op het onderdeel coureurs. "De coureurs in deze klasse rijden er niet voor niets, maar omdat ze de besten zijn. In de F1 is het lastig om daaruit de allerbeste te kiezen, want het verandert van jaar tot jaar en zelfs van race tot race. Je moet dus altijd van een combinatie aan elementen uitgaan", aldus de Spanjaard.

Toch komt de Spanjaard tot een antwoord. "Er zijn rijders die snel zijn in een enkele ronde, anderen zijn sterk bij de starts en weer anderen zijn heel constant of juist agressief. Ik zou op dit moment zeggen dat het Max Verstappen is."

De voormalig Formule 1-coureur stond er om bekend een agressieve coureur te zijn, die keer op keer - net als Max Verstappen - de meest spectaculaire inhaalacties liet zien. Niet verrassend dus dat hij een voorkeur heeft voor de rijstijl van Max Verstappen.

"Hij is iemand die ik graag volg en op televisie zie racen, want hij gaat altijd in de aanvalsmodus. Rijdt hij op de derde plek en komt hij in de buurt van de nummer twee, dan weet je dat hij daar niet lang blijft zitten. Je weet gewoon dat hij op een gegeven moment gaat proberen aan te vallen en dat is voor fans heel spannend. Helaas kan die agressiviteit je ook punten kosten, want je creëert meer problemen", aldus Alonso.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.