Alonso van mening dat Verstappen momenteel de beste is

Fernando Alonso vindt Max Verstappen momenteel de beste Formule 1-coureur. De voormalig Formule 1-coureur laat weten dat hij geniet van de inhaalacties en de agressieve rijstijl van de Nederlander.

Alonso van mening dat Verstappen momenteel de beste is
©Red Bull

Fernando Alonso laat in een gesprek met Motorsport.com het een en ander optekenen over het huidige Formule 1-seizoen, en komt ook op het onderdeel coureurs. "De coureurs in deze klasse rijden er niet voor niets, maar omdat ze de besten zijn. In de F1 is het lastig om daaruit de allerbeste te kiezen, want het verandert van jaar tot jaar en zelfs van race tot race. Je moet dus altijd van een combinatie aan elementen uitgaan", aldus de Spanjaard.

Toch komt de Spanjaard tot een antwoord. "Er zijn rijders die snel zijn in een enkele ronde, anderen zijn sterk bij de starts en weer anderen zijn heel constant of juist agressief. Ik zou op dit moment zeggen dat het Max Verstappen is."

De voormalig Formule 1-coureur stond er om bekend een agressieve coureur te zijn, die keer op keer - net als Max Verstappen - de meest spectaculaire inhaalacties liet zien. Niet verrassend dus dat hij een voorkeur heeft voor de rijstijl van Max Verstappen.

"Hij is iemand die ik graag volg en op televisie zie racen, want hij gaat altijd in de aanvalsmodus. Rijdt hij op de derde plek en komt hij in de buurt van de nummer twee, dan weet je dat hij daar niet lang blijft zitten. Je weet gewoon dat hij op een gegeven moment gaat proberen aan te vallen en dat is voor fans heel spannend. Helaas kan die agressiviteit je ook punten kosten, want je creëert meer problemen", aldus Alonso.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.