Alonso: "Niemand weet zwakheden van Hamilton te benutten"

Alonso: "Niemand weet zwakheden van Hamilton te benutten"
© McLaren Racing

Fernando Alonso kent de zwakheden van voormalig teamgenoot Lewis Hamilton. De Spanjaard is min of meer verbaasd dat geen enkele coureur die zwakheden tot op heden heeft weten uit te buiten.

Fernando Alonso reed in 2007 zijn eerste seizoen voor McLaren en zijn teamgenoot was Lewis Hamilton, die datzelfde jaar bij de Britse formatie debuteerde, nadat hij het GP2-kampioenschap in 2006 had gewonnen. De twee kennen elkaar redelijk goed, omdat het er in het eerste seizoen bij McLaren al hard aan toeging.

Maar niet alleen uit die periode kent Alonso de Britse zesvoudig wereldkampioen. Ook door het observeren van Hamilton is Alonso veel te weten gekomen over de Mercedes-coureur. In gesprek met F1 Racing magazine vertelt de Spanjaard dat nog geen enkele coureur gebruik heeft gemaakt van de zwakheden van Lewis Hamilton.

Alonso gelooft er heilig in dat Hamilton verslagen kan worden, en ook als je geen Mercedes-motor achter in je Formule 1-bolide hebt liggen. "Hij is altijd competitiever, omdat hij zich goed voorbereid. Maar hij heeft ook zwakheden, waarvan nog niemand gebruik heeft gemaakt", zegt Alonso. "Als je beter naar het seizoen van Lewis kijkt, zie je dat er een trend is. Hij begint langzaam aan zijn seizoen en niemand profiteert ervan. We denken dan allemaal 'dit wordt het seizoen van Bottas', maar dat blijkt dan weer niet het geval te zijn."

Hamilton, die sinds het vertrek van Nico Rosberg eind 2016 geen echte weerstand meer heeft gekend, wordt door Alonso gezien als de ultieme tegenstander, die hij maar wat graag zou willen verslaan. "Het zou leuk zijn om weer met hem stevige gevechten op de baan aan te gaan. En misschien heeft hij uiteindelijk toch geen zwakheden, maar het is leuk om daar achter te komen."

Fernando Alonso piekert nog steeds of hij na 2020 terugkeert naar de Formule 1 of deel gaat nemen aan het nieuwe WEC-hyper kampioenschap. Volgens berichten wil de Spanjaard in de zomer van 2020 - en na zijn deelname aan de Indy 500 - een definitief besluit nemen.

F1-kalender 2020: Klik hier om de Formule 1-kalender in je mobiel of tablet te zetten. Super handig!


0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.