Alonso na Chinese kwalificatie: "We komen snelheid te kort"

De McLaren-coureurs wisten zich niet beter te kwalificeren dan een matige P13 en P14. Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne zullen zondag de race op het Chinese Shanghai International Circuit beginnen vanuit het middenveld en daarop had het Britse Formule 1-team niet gerekend.

Alonso na Chinese kwalificatie: "We komen snelheid te kort"
Foto: Fernando Alonso #14 (McLaren) - Bron: McLaren F1 Media

"We hadden niet de snelheid om in Q3 te geraken", aldus Alonso. "Nadat we in Q1 op P9 eindigde waren we iets te optimistisch en dachten we dat we wel even de top tien in konden komen, maar in Q2 waren we gewoon niet snel genoeg."

"We stonden in Australië op P11 en in Bahrein op P13 en hier, ik denk dat we ons hiermee nog even moeten verzoenen. Het is niet genoeg, dat weten we, maar we komen snelheid te kort op de rechte stukken, maar we hebben het potentieel om dat te verbeteren", aldus de Spanjaard.

"Hoe dan ook, wanneer we in Q3 hadden geraakt had betekent dat we zondag op de ultrasoft-banden hadden moeten starten, en ik denk dat die erg snel aan slijtage onderhevig zullen zijn, gezien dat de temperatuur morgen veel hoger zal zijn. Dus eigenlijk ben ik best blij met mijn positie [op de startopstelling]", aldus Alonso.

"Onze snelheid zal tijdens de race een stukje beter zijn dan onze snelheid in de kwalificatie, dus door goed te zorgen voor de banden en met een goede start en een goede strategie... dan zijn er punten in het vooruitzicht", aldus de Spanjaard.

De race voor de Grand Prix van China begint zondagmorgen om 08:10 uur Nederlandse tijd. Na China moeten we weer twee weken wachten tot de volgende Formule 1-race; De Grand Prix van Azerbeidzjan.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:
Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.