Alonso: "Het was lastig om Verstappen achter me te houden"

Alonso: "Het was lastig om Verstappen achter me te houden"
Foto: Fernando Alonso #14 (McLaren) - Bron: McLaren F1 Media

Fernando Alonso en Max Verstappen zijn elkaar in de afgelopen drie jaar niet in een gevecht tegengekomen. Daarin kwam tijdens de Grand Prix van Australië verandering. De laatste ronden had de Spaanse McLaren-coureur in z'n spiegels en Alonso liet weten dat hij het niet makkelijk vond om de Nederlander achter zich te houden.

"Het was erg zwaar [om Verstappen achter me te houden]", begint Fernando Alonso tegenover het Britse RaceFans. "Wanneer je in je spiegel kijkt en je ziet Max Verstappen achter je, dan is dat een overduidelijk risico, hij is een groot talent. Hij is erg agressief met zijn inhaalacties."

"Ik moest dus heel erg voorzichtig doen en de juiste lijnen rijden en geen fouten maken, anders haalt hij je direct in. Het was een erg leuk gevecht, ik heb hem nu achter me gehouden, laten we hopen dat ik dat volgende keer weer kan...", aldus Fernando Alonso.

Fernando Alonso kwam in Melbourne als vijfde over de eindstreep en op een seconde volgde Red Bull-coureur Max Verstappen. Voor Max Verstappen geldt maar één ding; Iedere race op het podium eindigen en vol voor de winst proberen te gaan.

Of Fernando Alonso tijdens de volgende Formule 1 Grand Prix, die in Bahrein, weer een kans krijgt om met de jonge Nederlander in gevecht te geraken wordt afwachten. Het circuit in Sakhir ligt de RB14 erg goed, zo denkt men nu al te weten, dus het wordt keihard knokken voor Alonso om in de buurt te komen van Max Verstappen.

Door: Redactie0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Groot-Brittannië (2)
vrijdag 07 augustus 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 08 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 09 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Groot-Brittannië (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.