Alonso: "Het was lastig om Verstappen achter me te houden"

Fernando Alonso en Max Verstappen zijn elkaar in de afgelopen drie jaar niet in een gevecht tegengekomen. Daarin kwam tijdens de Grand Prix van Australië verandering. De laatste ronden had de Spaanse McLaren-coureur in z'n spiegels en Alonso liet weten dat hij het niet makkelijk vond om de Nederlander achter zich te houden.

Alonso: "Het was lastig om Verstappen achter me te houden"
Foto: Fernando Alonso #14 (McLaren) - Bron: McLaren F1 Media

"Het was erg zwaar [om Verstappen achter me te houden]", begint Fernando Alonso tegenover het Britse RaceFans. "Wanneer je in je spiegel kijkt en je ziet Max Verstappen achter je, dan is dat een overduidelijk risico, hij is een groot talent. Hij is erg agressief met zijn inhaalacties."

"Ik moest dus heel erg voorzichtig doen en de juiste lijnen rijden en geen fouten maken, anders haalt hij je direct in. Het was een erg leuk gevecht, ik heb hem nu achter me gehouden, laten we hopen dat ik dat volgende keer weer kan...", aldus Fernando Alonso.

Fernando Alonso kwam in Melbourne als vijfde over de eindstreep en op een seconde volgde Red Bull-coureur Max Verstappen. Voor Max Verstappen geldt maar één ding; Iedere race op het podium eindigen en vol voor de winst proberen te gaan.

Of Fernando Alonso tijdens de volgende Formule 1 Grand Prix, die in Bahrein, weer een kans krijgt om met de jonge Nederlander in gevecht te geraken wordt afwachten. Het circuit in Sakhir ligt de RB14 erg goed, zo denkt men nu al te weten, dus het wordt keihard knokken voor Alonso om in de buurt te komen van Max Verstappen.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.