Alfa Romeo Sauber ontsluiert een bordeaux-witte C37

Het Alfa Romeo Sauber F1 Team presenteerde dinsdag met trots de nieuwe Formule 1-wagen voor 2018; De Sauber C37. Het kleurenschema van de C37 lijkt vrijwel identiek aan de kleuren die te zien waren tijdens de bekendmaking - op zaterdag 2 december 2017 - van de titelsponsor van het Zwitserse Formule 1-team, Alfa Romeo. Ondanks de halo, die nog steeds pijn doet aan de ogen, heeft Sauber een zeer mooie Formule 1-wagen geproduceerd.

Alfa Romeo Sauber ontsluiert een bordeaux-witte C37
Foto: Alfa Romeo Sauber C37 - Bron: Sauber F1 Media

Alfa Romeo Sauber heeft een glashelder doel voor ogen in 2018. Het team wil een flinke inhaalslag maken. Na jaren van aanmodderen in de achterhoede van het veld wil het Zwitserse Formule 1-team weer de middenmoot bereiken en zelfs meestrijden om de WK-punten. Een ding staat vast, Alfa Romeo Sauber heeft een volwassen Formule 1-wagen neergezet, waarop duidelijk meer aerodynamische snufjes zichtbaar zijn, dan de Sauber C36.

Sauber begint aan een nieuw avontuur

Teambaas Frédéric Vasseur staat te trappelen om te beginnen aan het seizoen, het seizoen wat een keerpunt moet worden voor het team uit Hinwil. "Ik kijk erg uit naar het 2018-seizoen, en om Marcus [Ericsson] en Charles [Leclerc] aan het werk te zien op de baan. Er is de afgelopen maanden erg hard gewerkt en er is heel veel moeite gestoken in de ontwikkeling van de C37."

Sauber gaat dit jaar aan een nieuw avontuur beginnen, niet alleen de samenwerking met Alfa Romeo is een verandering. Ook de aanstelling van F2-kampioen Charles Leclerc en het aanblijven van Marcus Ericsson is volgens Frédéric Vasseur een reden om te spreken van een "perfecte rijders line-up". Charles Leclerc neemt de plek in van Pascal Werhlein, die op zijn beurt in 2018 terugkeert voor Mercedes naar de DTM.

Niet alleen ziet de Sauber er strak en strijdbaar uit. Ook uit de nieuwe krachtbron van Ferrari put Sauber veel hoop. Voorgaande jaren maakte het team gebruik met een jaar oude motorspecificatie en vanaf 2018 maakt het team gebruik van de laatste specificatie van de Ferrari-motor.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.