Alfa Romeo Sauber F1 onthult 'concept livery' in Italië

Sauber heeft zaterdag de 2018-line-up bekendgemaakt. De Formule 2-kampioen van 2017, Charles Leclerc zal samen met Marcus Ericsson de vast line-up van het Sauber F1-team worden. Als derde en reservecoureur is Antonio Giovinazzi naar voren geschoven. De Italiaan reed als invaller voor Pascal Wehrlein in 2017 twee races voor de Zwitserse formatie.

Alfa Romeo Sauber F1 onthult 'concept livery' in Italië
Foto: Alfa Romeo Sauber F1 Team 'concept livery' - Bron: Alfa Romeo @ Twitter.com

Maar naast de bekendmaking van de coureurs werd ook een 'concept livery' onthuld aan de wereldpers. In het Alfa Romeo-museum in Arese, nabij het Italiaanse Milaan. De kleurstelling (rood-wit) is voorlopig nog een concept, maar geeft een redelijk goed beeld van wat er voor 2018 verwacht kan worden.

Ook zal het een geheel nieuwe ervaring worden voor Sauber dat ze weer met een representatieve krachtbron aan de start in Melbourne zullen verschijnen. In de voorgaande jaren maakte Sauber gebruik van de oudere versie van de Ferrari-krachtbron. Met ingang van 2018 zal Sauber met de nieuwe klantenversie van de aandrijflijn van Ferrari deelnemen aan het Formule 1 wereldkampioenschap.

Eerder deze week werd bekendgemaakt dat Sauber en Alfa Romeo de handen in een slaat en een meerjarige samenwerking aan gaan. Een van de onderdelen van die samenwerking is de titelsponsoring van Alfa Romeo. Dus met ingang van 2018 zal het Sauber F1 Team door het leven gaan als 'Alfa Romeo Sauber F1 Team'.Formule 1 podcast

Grand Prix Italië - Wat een race wat een race. Max moest achteraan starten en verremde zich voor de chicane. We hebben een mooi gevecht gezien tussen Leclerc en Hamilton die ronde lang met elkaar in gevecht waren.
Klik, beluister en GENIET