Alfa Romeo Sauber F1 onthult 'concept livery' in Italië

Sauber heeft zaterdag de 2018-line-up bekendgemaakt. De Formule 2-kampioen van 2017, Charles Leclerc zal samen met Marcus Ericsson de vast line-up van het Sauber F1-team worden. Als derde en reservecoureur is Antonio Giovinazzi naar voren geschoven. De Italiaan reed als invaller voor Pascal Wehrlein in 2017 twee races voor de Zwitserse formatie.

Alfa Romeo Sauber F1 onthult 'concept livery' in Italië
Foto: Alfa Romeo Sauber F1 Team 'concept livery' - Bron: Alfa Romeo @ Twitter.com

Maar naast de bekendmaking van de coureurs werd ook een 'concept livery' onthuld aan de wereldpers. In het Alfa Romeo-museum in Arese, nabij het Italiaanse Milaan. De kleurstelling (rood-wit) is voorlopig nog een concept, maar geeft een redelijk goed beeld van wat er voor 2018 verwacht kan worden.

Ook zal het een geheel nieuwe ervaring worden voor Sauber dat ze weer met een representatieve krachtbron aan de start in Melbourne zullen verschijnen. In de voorgaande jaren maakte Sauber gebruik van de oudere versie van de Ferrari-krachtbron. Met ingang van 2018 zal Sauber met de nieuwe klantenversie van de aandrijflijn van Ferrari deelnemen aan het Formule 1 wereldkampioenschap.

Eerder deze week werd bekendgemaakt dat Sauber en Alfa Romeo de handen in een slaat en een meerjarige samenwerking aan gaan. Een van de onderdelen van die samenwerking is de titelsponsoring van Alfa Romeo. Dus met ingang van 2018 zal het Sauber F1 Team door het leven gaan als 'Alfa Romeo Sauber F1 Team'.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.