Alfa Romeo-rijders krijgen tijdstraf en verliezen punten

De vreugde voor Alfa Romeo Racing was van korte duur. Het team finishte met beide auto's in de punten, maar na de race kregen Kimi Räikkönen en Antonio Giovinazzi een tijdstraf aan hun broek.

Alfa Romeo-rijders krijgen tijdstraf en verliezen punten
© Pirelli F1 Media

Na het vallen van de finishvlag op Hockenheimring ontdekte de technische medewerkers van de FIA dat er iets niet in de haak was met de software in de auto's van Kimi Räikkönen en Antonio Giovinazzi. Beiden rijders kregen hiervoor een tijdstraf van 30 seconden, waardoor ze hun punten kwijtraakten.

De straf werd opgelegd omdat de software van de versnellingsbak vlak voor de start veranderde. De veranderingen waren zodanig dat de Alfa Romeo-rijders bij hun start softwarematig werd ondersteund, iets wat niet is toegestaan.

Door de opgelegde tijdstraf van 30 seconden zaken Räikkönen en Giovinazzi buiten de top tien en verliezen zij dus ook hun WK-punten. De straf is een meevaller voor Romain Grosjean, Kevin Magnussen, Lewis Hamilton en Robert Kubica die voor Williams het allereerste WK-punt binnensleept.Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister