Alfa Romeo-rijders krijgen tijdstraf en verliezen punten

Alfa Romeo-rijders krijgen tijdstraf en verliezen punten
© Pirelli F1 Media

De vreugde voor Alfa Romeo Racing was van korte duur. Het team finishte met beide auto's in de punten, maar na de race kregen Kimi Räikkönen en Antonio Giovinazzi een tijdstraf aan hun broek.

Na het vallen van de finishvlag op Hockenheimring ontdekte de technische medewerkers van de FIA dat er iets niet in de haak was met de software in de auto's van Kimi Räikkönen en Antonio Giovinazzi. Beiden rijders kregen hiervoor een tijdstraf van 30 seconden, waardoor ze hun punten kwijtraakten.

De straf werd opgelegd omdat de software van de versnellingsbak vlak voor de start veranderde. De veranderingen waren zodanig dat de Alfa Romeo-rijders bij hun start softwarematig werd ondersteund, iets wat niet is toegestaan.

Door de opgelegde tijdstraf van 30 seconden zaken Räikkönen en Giovinazzi buiten de top tien en verliezen zij dus ook hun WK-punten. De straf is een meevaller voor Romain Grosjean, Kevin Magnussen, Lewis Hamilton en Robert Kubica die voor Williams het allereerste WK-punt binnensleept.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.