Alfa Romeo Racing officieel in beroep tegen tijdstraf Duitsland

Het Formule 1-team van Alfa Romeo Racing heeft officieel beroep aangetekend tegen de tijdstraffen die Kimi Räikkönen en Antonio Giovinazzi kregen na de Grand Prix van Duitsland. De tijdstraf kostte Alfa Romeo Racing 10 WK-punten.

Alfa Romeo Racing officieel in beroep tegen tijdstraf Duitsland
© Alfa Romeo Racing

Kimi Räikkönen en Antonio Giovinazzi finishte tijdens de Grand Prix van Duitsland oorspronkelijk als zevende en achtste, echter na controle van de technische medewerkers van de FIA bleek dat er onregelmatigheden in de software werden gevonden van de Italiaanse bolide.

Met name de wijze waarop de software die de koppeling bedient viel niet in de smaak bij de FIA. Een tijdstraf van 30 seconden was het gevolg en dus een puntloze finish voor Räikkönen en Giovinazzi. Door de tijdstraf vielen Lewis Hamilton en Robert Kubica onverwachts toch in de punten.

Alfa Romeo-teambaas Frédéric Vasseur bevestigde vlak na het belsuit van de FIA dat zijn team in beroep zou gaan. "Met alle respect voor de FIA en het werk wat de stewards doen, maar we zullen in beroep gaan tegen deze beslissing, want we geloven dat we bewijs hebben om het een en ander te weerleggen."

Het beroep is nu door Alfa Romeo Racing officieel gemaakt. Nu wordt het afwachten of de Italiaanse renstal gelijk krijgt en hun uitslag in de Duitse Grand Prix in ere wordt hersteld.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.