Alfa Romeo Racing met positief gevoel richting Monza e Brianza

Alfa Romeo Racing eindigde in België met de twaalfde plek van Kimi Räikkönen dan wel buiten de punten, toch is de Zwitsers Italiaanse renstal optimisch over de rest van het seizoen. De formatie uit Hinwil moet het dit jaar op Monza zonder fans doen, en dat zal een beetje rare ervaring worden.

Alfa Romeo Racing met positief gevoel richting Monza e Brianza
© Alfa Romeo F1

Racen in Monza zonder Italiaanse fans zal voor Alfa Romeo Racing raar zijn: het zal voelen alsof er iets groots ontbreekt. "Maar we zullen racen, en we zullen voor hen racen, onder de vlag vanaf het moment dat we de garage uitrijden naar de geblokte vlag. We zullen alles geven, zoals altijd. Maar we zullen er nog wat meer aan doen, want dit is geen reguliere raceweek. Het is de thuisraceweek", aldus de persverklaring.

Volgens Alfa Romeo-teambaas Frédéric Vasseur heeft het team positieve signalen laten zien op Spa-Francorchamps: "Racen in Italië terwijl we het merk Alfa Romeo op onze auto's dragen, is altijd iets speciaals, en we hebben het geluk om dat twee keer in twee weken te doen. Het geeft het team net dat beetje extra motivatie om het goed te doen en voort te bouwen op de prestaties van Spa. We hebben enkele positieve signalen laten zien in België en we zijn van plan in deze richting te blijven pushen. We weten dat sommige circuits tussen nu en het einde van het seizoen beter bij ons zullen passen dan andere, maar ons doel blijft hetzelfde: de prestaties van ons pakket in elke ronde maximaliseren."

Kimi Räikkönen (auto nummer 7): "Racen in Monza roept altijd goede herinneringen op aan mijn jaren bij Ferrari, maar als je eenmaal in de auto zit, concentreer je je alleen op de baan van het weekend. We hadden de vorige keer een behoorlijke race, maar we moeten wat meer doen als we in de punten willen eindigen. Het doel verandert niet echt: we moeten Q2 halen om de best mogelijke startpositie te krijgen en dan proberen het meeste uit de race te halen. We hebben bij recente evenementen gezien dat kleine schommelingen in prestaties een grote verandering van posities kunnen betekenen, vooral op het middenveld, dus we moeten ons werk zo goed mogelijk blijven doen."

Antonio Giovinazzi (auto nummer 99): "Mijn thuisrace betekent altijd iets speciaals voor mij, vooral dit jaar. Italië heeft veel geleden in 2020 en ik ben vastbesloten mijn best te doen om mijn mensen een glimlach te bezorgen. Zonder fans op de tribunes zal het niet hetzelfde zijn, maar ik weet dat er zoveel supporters van thuis meekijken en ik zal voor ze racen. Vorig jaar reed ik hier een van mijn beste races, waarbij ik in de punten eindigde, en het zou geweldig zijn om een ​​vergelijkbaar resultaat te hebben. We zagen afgelopen weekend dat we als team een ​​stap voorwaarts lijken te hebben gemaakt, dus hopelijk kunnen we dit weekend ook op het middenveld vechten."

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Alfa Romeo F1Antonio GiovinazziF1 GP ItaliëF1 GP Italië 2020F1 nieuws 2020Formule 1 2020Frédéric VasseurKimi Räikkönen
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.