Alfa Romeo Racing had er iets meer van verwacht

Sinds 2019 gaat Sauber door het leven als Alfa Romeo Racing. Met de steun van Ferrari zou het Italiaanse automerk moeten opleven. Maar dat is tot op heden uitgebleven. Alfa Romeo Racing bengelt - met nog twee races op de kalender - op de achtste plek in het kampioenschap.

Alfa Romeo Racing had er iets meer van verwacht
© Alfa Romeo Racing

In de eerste helft van het GP-seizoen 2019 leek het goed te gaan met Alfa Romeo Racing. Maar na de zomerstop kwam er niets meer terecht van de voorgenomen progressie. Nog steeds, - net als vorig jaar - hangt de formatie uit Hinwil op achtste plek in het kampioenschap voor teams/constructeurs.

"We hadden meer en beter verwacht", erkent teambaas Frédéric Vasseur. "Het is heel apart, maar ik schrijf het toe aan de kleine verschillen in het middenveld. Je moet gewoon 'perfect' zijn in de kwalificatie, en aan het begin en in de race, anders scoor je geen punten. Natuurlijk is een 'extra' tiende zeer welkom, maar het gaat allemaal om een perfect weekend."

Ondanks dat het voor Alfa Romeo Racing niet volgens verwachting gaat, echt slecht doen ze het niet. Maar volgens de grootste aandeelhouder van Alfa Romeo - Ferrari - verloopt alles niet volgens de planning. Er wordt al gesproken over een vertrek, uit de Formule 1, van het Italiaanse automerk.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt je dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op onze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen uit binnen- en buitenland lezen. Maar we houden je ook op de hoogte over het laatste IndyCar-nieuws en DTM-nieuws.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of een andere F1-coureur? Of wordt het toch weer Lewis Hamilton? Je leest hier alles over het wereldkampioenschap van Formule 1.

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.