Alfa Romeo lijkt meer te willen dan alleen de Formule 1

Na bijna 33 jaar maakt de naam Alfa Romeo een rentree in de Formule 1. Samen met Sauber F1 begint Alfa Romeo als titelsponsor aan een nieuw avontuur in de koningsklasse van de autosport. Maar Ferrari-president Sergio Marchionne heeft wellicht nog grotere plannen voor Alfa Romeo dan alleen maar de Formule 1, zo laat Motorsport Week weten.

Alfa Romeo lijkt meer te willen dan alleen de Formule 1
Foto: Alfa Romeo Sauber F1 Team 'concept livery' - Bron: Alfa Romeo @ Twitter.com

Sergio Marchionne, die ook beleidsbepaler is bij Fiat Chrysler Automobiles (FCA), waarvan Alfa Romeo deel uit maakt, heeft laten weten dat er oprecht wordt nagedacht om Alfa Romeo ook in de IndyCar series te laten deelnemen. "We denken er serieus over na", aldus de Italiaanse zakenman.

Het is de bedoeling dat Alfa Romeo ook naam gaat maken in de Verenigde Staten en daarom is een logische stap richting de IndyCar Series helemaal niet ondenkbaar.

Of Marchionne al contact heeft gehad met de Amerikaanse IndyCar Series blijft nog even in het midden. IndyCar-baas Jay Frye wil hierover niets kwijt, behalve "we hebben contact gehad met ongeveer tien geïnteresseerde bedrijven." Of Alfa Romeo een van die bedrijven is wil Frye niet vertellen.

Dat wordt nog even afwachten dus. Op zondag 11 maart begint het 2018-seizoen voor de IndyCar Series in St. Petersburg, Florida.Formule 1 podcast

Grand Prix Italië - Wat een race wat een race. Max moest achteraan starten en verremde zich voor de chicane. We hebben een mooi gevecht gezien tussen Leclerc en Hamilton die ronde lang met elkaar in gevecht waren.
Klik, beluister en GENIET