Alfa Romeo lijkt meer te willen dan alleen de Formule 1

Na bijna 33 jaar maakt de naam Alfa Romeo een rentree in de Formule 1. Samen met Sauber F1 begint Alfa Romeo als titelsponsor aan een nieuw avontuur in de koningsklasse van de autosport. Maar Ferrari-president Sergio Marchionne heeft wellicht nog grotere plannen voor Alfa Romeo dan alleen maar de Formule 1, zo laat Motorsport Week weten.

Alfa Romeo lijkt meer te willen dan alleen de Formule 1
Foto: Alfa Romeo Sauber F1 Team 'concept livery' - Bron: Alfa Romeo @ Twitter.com

Sergio Marchionne, die ook beleidsbepaler is bij Fiat Chrysler Automobiles (FCA), waarvan Alfa Romeo deel uit maakt, heeft laten weten dat er oprecht wordt nagedacht om Alfa Romeo ook in de IndyCar series te laten deelnemen. "We denken er serieus over na", aldus de Italiaanse zakenman.

Het is de bedoeling dat Alfa Romeo ook naam gaat maken in de Verenigde Staten en daarom is een logische stap richting de IndyCar Series helemaal niet ondenkbaar.

Of Marchionne al contact heeft gehad met de Amerikaanse IndyCar Series blijft nog even in het midden. IndyCar-baas Jay Frye wil hierover niets kwijt, behalve "we hebben contact gehad met ongeveer tien geïnteresseerde bedrijven." Of Alfa Romeo een van die bedrijven is wil Frye niet vertellen.

Dat wordt nog even afwachten dus. Op zondag 11 maart begint het 2018-seizoen voor de IndyCar Series in St. Petersburg, Florida.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.