Alexander Albon per direct teamgenoot van Max Verstappen

Het Formule 1-team van Red Bull Racing heeft een drastische maatregel genomen. Het team uit Milton Keynes promoveert Alexander Albon per direct van Scuderia Toro Rosso naar Red Bull Racing. De Britse Thai wordt de nieuwe teamgenoot van Max Verstappen.

Alexander Albon per direct teamgenoot van Max Verstappen
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Pierre Gasly wordt op zijn beurt teruggeplaatst naar Toro Rosso en zal met ingang van de Grand Prix van België bij de Italiaanse renstal als teamgenoot van Daniil Kvyat het seizoen afmaken.

De resultaten van Gasly vielen erg tegen en ondanks dat de teamleiding van Red Bull eerder liet weten dat de Fransman het seizoen als teamgenoot van Max Verstappen zou afmaken heeft het Oostenrijkse team toch de knoop doorgehakt en Albon naar voren geschoven.

Red Bull heeft laten weten dat ze in een unieke positie verkeren om vier getalenteerde coureurs onder contract te hebben, die gerouleerd kunnen worden in de teams van Red Bull Racing en Scuderia Toro Rosso.

Alexander Albon maakt promotie en krijgt de laatste negen races van het GP-seizoen om zich te bewijzen tegenover de teamleiding van Red Bull. Naar aanleiding van de resultaten die Albon behaald zal Red Bull een beslissing nemen over welke coureur de teamgenoot van Max Verstappen wordt in 2020.Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Mexico
vrijdag 25 oktober 2019
17:00 - 18:30Eerste vrije training
21:00 - 22:30Tweede vrije training
zaterdag 26 oktober 2019
17:00 - 18:00Derde vrije training
20:00 - 21:00Kwalificatie
zondag 27 oktober 2019
20:10 - 22:10Race