VT31 okt - 10:00
QUALI31 okt - 14:00
RACE 1 nov - 13:10

Alexander Albon "gefrustreerd" tijdens moeilijke race in Sochi

Alexander Albon "gefrustreerd" tijdens moeilijke race in Sochi
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Terwijl zijn teamgenoot naar het podium reed en de tweede plek scoorde, moest Alexander Albon met een enkele WK-punt doen. Nadat hij vijf plekken terug werd gezet op de startopstelling, omdat hij een nieuwe versnellingsbak kreeg, ging het alleen nog om de schade te beperken.

Door de gridstraf van vijf posities Albon zijn Grand Prix van Rusland vanaf de vijftiende plek. Nadat de safety car in de eerste ronde op de baan kwam, dook Albon na vijf ronden al vroeg de pits in om nieuwe harde banden op te halen. Na zijn tweede pitstop om nieuwe mediums op te halen ging het iets beter, maar de Thaise Brit bleef terugkomen in het verkeer en kreeg nooit een moment schone lucht voor zich.

"Ik heb vandaag keihard moeten werken voor een enkele punt en het was geen makkelijke race. We hadden in het begin van de race moeite met inhalen en we moesten ons een weg door het veld banen op de harde banden", zei Albon. "Toen we overstapte op de mediums ging het een beetje beter en we deden wat we konden, maar het was een moeilijke en frustrerende race."

"We zaten gewoon de hele tijd in veel verkeer zonder schone lucht, dus het lukte niet om wat goede ronden te rijden. Na de gridstraf ging het vandaag vooral om schade beperken. Ik ben al helemaal gefocust op Duitsland en op een beter weekend over twee weken te hebben", sluit de teamgenoot van Verstappen af.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Lewis Hamilton heeft voor 2021 nog geen nieuw contract. Wat gaat hij doen?
Volgende F1 Grand Prix
Portugal
vrijdag 23 oktober 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 24 oktober 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 25 oktober 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Portugal
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.