Alexander Albon doet voor Toro Rosso goede zaken in Britse kwalificatie

Alexander Albon heeft goede zaken gedaan tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Groot-Brittannië. De Toro Rosso-coureur, die dit jaar zijn debuut maakt bij de Italiaanse formatie uit Faenza, reed in Q3 een snelste ronde van 1:26.345 en die rondetijd was goed voor de negende startplek.

Alexander Albon doet voor Toro Rosso goede zaken in Britse kwalificatie
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Daniil Kvyat was veel minder snel tijdens de kwalificatie van de Formule 1 GP van Groot-Brittannië. De Rus werd op het laatste moment verwezen naar de eerste ronde uitvallers in Q1 en zal morgen vanaf P17 starten. Alexander Albon deed het zoveel beter en haalde Q3. Hij start zondag maar liefst vanaf een negende startplek. Dikke pluim voor de Thaise Brit.

Het zal voor de Thaise Brit aanvoelen als een geweldige overwinning en hij neemt hiermee grote afstand van zijn teamgenoot die lijdzaam zal toekijken hoe zijn teamgenoot zondag vanaf een vijfde startrij gaat starten. Hij heeft nu alle kaarten in handen om punten te scoren. Wel leuk voor alle kijkers is dat het team zeker verschillende strategieën zal gaan uitvoeren.

Of Albon met de druk kan omgaan en het waar kan maken om de belangrijke punten binnen te halen zal zondagmiddag blijken als de finishvlag valt in Silverstone.Formule 1 podcast

Grand Prix Singapore - Lucas Degen, Jeroen Demmendaal, Jeroen Scholte en Charrel Jalving blikken vooruit op de aanstaande Grand Prix, die van Singapore op het Marina Bay Street stratencircuit. We hebben het over de crashgate, de startcrash Verstappen met Ferrari’s en Verstappen says NO!
Klik, beluister en GENIET