VT1uitslag
VT2 3 jul - 15:00
VT3 4 jul - 12:00
QUALI 4 jul - 15:00
RACE 5 jul - 15:10

Alex Zanardi ondergaat opnieuw een hersenoperatie

Alex Zanardi ondergaat opnieuw een hersenoperatie
© Barry Mikkers/MotorsportZ

Alessandro Zanardi is maandag opnieuw geopereerd. De tweede hersenoperatie in tien dagen duurde twee en half uur. De toestand van de 53-jarige Italiaan is nog steeds stabiel, maar nog altijd kritiek.

Zanardi raakte vrijdag 19 juni betrokken bij een verkeersongeval - waarbij hij frontaal in botsing kwam met een tegemoetkomende vrachtauto - en ligt sinds dien op de intensive-care van het ziekenhuis Santa Maria alle Scotte. Na een CT-scan en evaluatie van zijn toestand kwam aan het licht dat Zanardi nogmaals een hersenoperatie moest ondergaan.

Na de operatie, die zo'n twee en half uur heeft geduurd, keerde Zanardi terug op de intensive-care en werd hij weer in een kunstmatige slaap gehouden. Hij ligt ook aan de beademing. De medische staf van het ziekenhuis doet verder geen mededelingen over de prognose, omdat dat een privékwestie is.

In overleg met de familie van Alex Zanardi wordt er morgen (dinsdag) een update naar buiten gebracht over de actuele stand van zaken rond de gezondheidstoestand van de Italiaan.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.