Alex Albon scoort eerste WK-punten in de F1, P12 voor Daniil Kvyat

Alexander Albon heeft zijn eerste WK-punten in de Formule 1 gescoord voor Scuderia Toro Rosso tijdens de Grand Prix van Bahrein. Hij kwam als negende over de meet. Daniil Kvyat eindigde buiten de punten als twaalfde.

Alex Albon scoort eerste WK-punten in de F1, P12 voor Daniil Kvyat
©Red Bull

Beide coureurs waren in eerste instantie voornamelijk met zichzelf en tegen zichzelf aan het racen. Dat veranderde nog heel even na een prachtige spin van de Rus die werd aangetikt door zijn Canadese concurrent Lance Stroll. Kvyat herstelde echter goed maar moest uiteindelijk in de eindstrijd zijn teamgenoot laten gaan. Zowel Giovinazzi als Perez wurmden zich tussen de twee kemphanen.

Albon deed ondertussen wat hij moest doen en reed verder foutloos zijn rondjes. Hij eindigde in de punten door het uitvallen van beide Renault coureurs net voor het einde van de race. Albon zal echter heel blij zijn met zijn eerste punten heeft binnengehaald.

Toch lijkt het team niet echt mee te doen voor de punten. De Honda motor is snel, maar komt toch op de één of andere manier niet helemaal uit de verf bij het team. Of dit komt doordat Toro Rosso nog steeds 'een rijdend laboratorium' is voor Honda? De tijd zal het leren.Formule 1 podcast

Grand Prix Italië - Wat een race wat een race. Max moest achteraan starten en verremde zich voor de chicane. We hebben een mooi gevecht gezien tussen Leclerc en Hamilton die ronde lang met elkaar in gevecht waren.
Klik, beluister en GENIET