VT1 4 dec - 14:30
VT2 4 dec - 18:30
VT3 5 dec - 15:00
QUALI 5 dec - 18:00
RACE 6 dec - 18:10

Alex Albon heeft nog altijd voldoende krediet bij Red Bull

Alex Albon heeft nog altijd voldoende krediet bij Red Bull
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Alexander Albon eindigde zaterdagmiddag in de kwalificatie voor de Portugese Grand Prix als zesde. De Britse Thai staat samen met Sergio Pérez op de derde startrij, maar was ook dit keer weer ruim een halve seconde langzamer dan zijn teamgenoot. Hoeveel krediet heeft Albon nog bij Red Bull?

Alexander Albon moest, na de in 2019 terugverwezen Pierre Gasly, de betere teamgenoot voor Max Verstappen worden. Maar voorlopig blijft hij nog steeds te schieten komen op de Nederlander. Ook gisteren (zaterdag) moest hij ruim een halve seconde prijsgeven op Verstappen. Maar voorlopig lijkt er nog niets aan de hand te zijn. Ook al liet Red Bull-teambaas Christian Horner zich ietwat kritisch uit tegenover de pers.

De Britse teambaas liet weten dat Red Bull de prestaties van Albon na Portugal en Emilia-Romagna (op Imola) gaat evalueren. Mocht hij niet voldoen aan de verwachtingen, dan kijkt de Brits Oostenrijkse renstal buiten de eigen Red Bull-kweekvijver verder naar een alternatief voor Albon.

Maar voorlopig is daarvan nog geen spraken. Want dr. Helmut Marko liet zaterdagochtend weten dat Albon voorlopig nog de aangewezen teamgenoot van Max Verstappen is. "Hij is nog steeds onze man. Maar we verwachten dat hij het gat naar Max verder verkleint. Dat lukte niet altijd op vrijdag. Hij laat zich te gemakkelijk afleiden als de auto niet doet wat hij wil", verklaarde Marko tegenover Auto, Motor und Sport.

Ook na de kwalificatie was de Oostenrijkse sportadviseur van Red Bull mild voor Alex Albon. "Alex had te weinig ronden op de medium banden in Q3. Ze zaten nog niet in het werkvenster, anders was hij iets sneller geweest. Het gat is uiteindelijk nog acceptabel", vindt Marko. "We zijn tevreden met de zesde startpositie. Voorlopig zijn we nog positief."

Net als Max Verstappen start ook Albon zondagmiddag op de soft banden. Hopelijk heeft hij een megastart en kan hij zijn teamgenoot eindelijk eens de helpende hand toereiken. De race begint om 14:10 uur Nederlandse tijd.
0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Albon erin of eruit: Wie zit er in 2021 naast Verstappen in een RB16b of RB17?
Volgende F1 Grand Prix
Sakhir
vrijdag 04 december 2020
14:30 - 16:00Eerste vrije training
18:30 - 20:00Tweede vrije training
zaterdag 05 december 2020
15:00 - 16:00Derde vrije training
18:00 - 19:00Kwalificatie
zondag 06 december 2020
18:10 - 20:10Race
Meer GP Sakhir
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste F1-nieuws en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Dat Max Verstappen in 2020 geen wereldkampioen wordt is inmiddels wel duidelijk. Maar de Nederlander is de enige die het de Mercedes-coureurs moeilijk kan maken. Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.